Business Internaţional

Youtube a intrat sub lupa autorităţilor americane: Platforma deţinută de Google este forţată să facă o mutare din cauza căreia ar putea pierde zeci de milioane de dolari

Youtube a intrat sub lupa autorităţilor americane:...

Autor: Iulian Tenchiu

25.08.2019, 16:02 311

Comisia Federală de Comerţ a concluzionat că YouTube se face vinovat de încălcarea intimităţii online a minorilor, pentru că a colectat fără vreo permisiune datele acestora. Colectarea s-a realizat prin plasarea de reclame în cele mai urmărite videoclipuri de către minori, iar acum platforma trebuie să renunţe la această practică, fapt din cauza căruia ar putea pierde 50 mil. de dolari anual, scrie Business Insider, care citează Bloomberg.

Practic, Youtube va trebuie să renunţe la 10% din veniturile sale anuale provenite din gestionarea de publicitate online.

În iulie, publicaţia americană The Washington Post, a scris că între Comisie şi Youtube s-a ajuns la o înţelegere, iar amenda pentru încălcarea intimităţii online a minorilor va fi plătită de Google, compania care deţine cunoscuta platformă YouTube.

Youtube va trebuie să elimine videoclipurile care încalcă intimitatea minorilor, dar nu este clar cum va realiza platforma acest obiectiv, ţinând cont că pe platformă sunt stocate sute de milioane de videoclipuri, mai scrie Business Insider, care citează Bloomberg.

Mai mult decât atât, există şanse ca platforma deţinută de Google să apeleze la o soluţie drastică şi să elimine publicitatea din toate videoclipurile pentru copii.

Odată cu ancheta deschisă de Comisia Federală de Comerţ împotriva YouTube, Google a început să caute soluţii pentru a proteja minorii de practicile platformei. Una dintre soluţii este mutarea întregului conţinut pentru copii pe platforma YouTube Kids, un segment secundar al siteului original, care oferă părinţilor opţiunea de a renunţa la publicitatea online.

În februarie, Comisia Federală de Comerţ a amendat cunoscuta aplicaţie TikTok cu 5.7 mil. dolari, pentru că aceasta a colectat date despre minori fără a avea acordul părinţilor. Desi încă nu se ştie cu ce sumă va fii amendat YouTube de către Comisie, experţii se aşteaptă la o sumă cel puţin la fel de mare ca cea din cazul TikTok, ţinând cont că în ambele cazuri s-a comis aceeaşi ilegalitate.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO