Business Internaţional

YouTube blochează generarea de venituri pentru RT şi alte canale ruseşti

YouTube blochează generarea de venituri pentru RT şi...

Autor: Dorin Oancea

26.02.2022, 21:52 59

YouTube a suspendat sâmbătă generarea de venituri pe serviciul video pentru mai multe canale ruseşti, inclusiv postul media RT, finanţat de stat, urmând o măsură similară luată de Meta, care deţine Facebook, în urma invaziei din Ucraina, anunţă Reuters.

Invocând "circumstanţe extraordinare", YouTube a precizat într-un comunicat că "suspendă capacitatea mai multor canale de a monetiza pe YouTube, inclusiv mai multe canale ruseşti afiliate la sancţiunile recente".

De asemenea, videoclipurile de la canalele afectate vor apărea mai rar în recomandări, a declarat purtătorul de cuvânt al YouTube, Farshad Shadloo. El a adăugat că RT şi alte câteva canale nu vor mai fi accesibile în Ucraina din cauza "unei solicitări a guvernului".

De ani de zile, legislatorii şi unii utilizatori au cerut YouTube, care este deţinut de Google, să blocheze canalele care au legături cu guvernul rus de la instrumentele pentru a face bani, din cauza îngrijorării că acestea răspândesc dezinformări şi nu ar trebui să profite de pe urma acestora.

Meta a interzis vineri presei de stat ruse să ruleze reclame sau să genereze venituri din reclame pe serviciile sale oriunde în lume.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO