Business Internaţional

YouTube intenţionează să lanseze un serviciu de streaming video

YouTube intenţionează să lanseze un serviciu de...

Autor: Alexandru Stan

14.08.2022, 15:52 49

Alphabet Inc intenţionează să lanseze un magazin online pentru servicii de streaming video în cadrul platformei You Tube, a informat Wall Street Journal.

Compania a reînnoit discuţiile cu companiile de divertisment cu privire la participarea la platformă ce ar putea deveni un „magazin de canale”, se arată într-un raport citat de MSN.

Platforma este în lucru de cel puţin 18 luni şi ar putea fi disponibilă din această toamnă.

Având în vedere că mai mulţi consumatori au renunţat la televiziunea prin cablu sau prin satelit şi au trecut la servicii de streaming pe bază de abonament, lansarea planificată va permite platformei YouTube să se alăture unor companii precum Roku Inc şi Apple în încercarea de a câştiga o parte din piaţa de streaming deja aglomerată şi dominată de Netflix, HBO Max, Disney Plus, Amazon Prime şi Hulu.

La începutul acestei săptămâni, New York Times a raportat că Walmart Inc a purtat discuţii cu companii media despre crearea unei platforme de streaming.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO