Business Internaţional

Zborurile transatlantice vor fi realizate şi cu avioane de dimensiuni reduse

Zborurile transatlantice vor fi realizate şi cu avioane...

Autor: Ştefan Stan

15.09.2016, 09:25 34032

Cele mai mici avioane produse de Boeing şi Airbus ar putea să primească noi roluri în zborurile trans-Atlantice care erau înainte rezervate pentru cele mai mari aeronave, potrivit Bloomberg.

Avionul Boeing 737 Max şi A320neo, cu noi motoare, oferă o economie de 15% la carburant şi ar putea să reducă costurile pentru rutile inter-orăşeneşti. În acelaşi timp, schimbarea de tehnologie le-a adăugat peste 800 de km la autonomie, destul cât să străbată distanţa dintre Europa de Vest şi coasta de Est a SUA.

Deşi opt ore de zbor într-un avion de dimensiuni relative reduse – de 40 de metri, cu trei toalete şi un singur hol ar putea să nu fie attractive initial pentru călătorii obişnuiţi cu cabinele mari din Airbus A380, operatorii de zbor spun că avionaele mai mici ar putea deschide rute directe care altfel nu ar fi posibile.

Aceasta ar putea însemna eliminarea necesităţii escalelor pe hub-uri aglomerate. În acelaşi timp, oamenii se pot aştepta la tarife mai competitive, în condiţiile în care noile avioane vor putea accesa aeroporturi mai mici, unde tarifele sunt mai scăzute.

Printre companiile europene care deja şi-au anunţat intenţia de a cumpăra avioane de dimensiuni mai mici pentru rutele transatlantice se numără şi Norwegian Air Shuttle, JetBlue sau TAP. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO