Business Internaţional

Zbuciumul celebrei familii de bancheri Rothschild continuă: Unul dintre cei mai importanţi piloni ai elitei miliardarilor din întreaga lume încearcă să găsească familii franceze bogate care să pună umărul la privatizarea băncii de investiţii Rothschild într-o mişcare evaluată la 3,7 mld. euro

Zbuciumul celebrei familii de bancheri Rothschild...

Autor: Iulian Tenchiu

11.02.2023, 18:29 1671

Celebra familie Rothschild a iniţiat recent discuţii şi negocieri cu unele dintre cele mai bogate familii din Franţa, inclusiv Peugeot, pentru a obţine o mână de ajutor în privatizarea propriei bănci de investiţii, într-o mişcare evaluată la 3,7 mld. euro, scrie Financial Times.

Concordia, holdingul familei Rothschild, a făcut public luni planurile legate de privatizarea Rothschild&Co şi tot de atunci se află în dialog cu băncile, cu investitorii actuali şi potenţiali, pentru a obţine finanţare. Printre cei din elita super-bogaţilor care au răspuns deja apelului se numără familia Peugeot şi Dassault care se pregătesc deja să investească în acest proiect. Dassault se numără de asemenea printe investitorii holdingului Concordia.

Concordia deţine 38,9% din Rothschild & Co şi intenţionează să îşi majoreze participaţia până la 50-55%. În conformitate cu termenii tranzacţiei, cei aproximativ 100 de angajaţi şi parteneri ai băncii urmează să-şi majoreze de asemenea participaţia. În prezent aceştia deţin aproximativ 5%.

Familia Rotschild, Dassault şi Peugeout au refuzat să facă vreo declaraţie în legătură cu acest subiect.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO