Business Internaţional

Zeci de clădiri au suferit daune în urma cutremurului produs în statul american Oklahoma. CNN: Autorităţile au început evacuările, iar şcolile au fost închise

Zeci de clădiri au suferit daune în urma cutremurului...

Autor: Mediafax

07.11.2016, 21:09 25119

Zeci de clădiri au suferit daune semnificative în urma cutremurului de suprafaţă de 5,0 grade produs în statul american Oklahoma, anunţă autorităţile regionale, precizând că au fost rănite câteva persoane.

Zona cea mai afectată este orăşelul Cushing. "Patruzeci - cincizeci de clădiri au suferit daune semnificative în urma cutremurului", a declarat primarul Steve Spears, citat de site-ul agenţiei Associated Press.

Seismul a avut loc duminică la ora 19.44 (luni, 5.44, ora României), la adâncimea de doar cinci kilometri. Institutul american de geofizică (USGS) a anunţat o magnitudine iniţială de 5,3 grade, revizuită ulterior la 5,0 grade. Mişcarea telurică a stârnit panică în zone din statele Oklahoma, Arkansas, Kansas şi Missouri.

Potrivit datelor USGS, în ultima săptămână au fost înregistrate 19 cutremure în Oklahoma.

Potrivit CNN, autorităţile au închis şcolile şi au evacuat pe oameni din clădirile afectate sau cele cu risc ridicat. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO