Business Internaţional

Zeci de mii de pasageri au fost afectaţi în prima zi de grevă a Eurowings

Zeci de mii de pasageri au fost afectaţi în prima zi de...

Autor: Mediafax

17.10.2022, 19:40 28

Piloţii de la Eurowings, companie aeriană a Lufthansa, au început luni o grevă de trei zile din cauza orelor de lucru, afectând zeci de mii de pasageri ai companiei aeriene low-cost, scrie Reuters.

"A început. Şi până acum nu există o nouă ofertă", a declarat un purtător de cuvânt al sindicatului piloţilor Vereinigung Cockpit.

Sindicatul doreşte ca transportatorul să uşureze volumul de muncă al piloţilor prin măsuri precum creşterea perioadelor de odihnă, dar Eurowings a avertizat în weekend că aceste cereri pun în pericol locurile de muncă.

Compania aeriană a declarat că aproximativ 240 din cele 488 de zboruri au fost anulate pe aeroporturile din Köln, Hamburg, Berlin şi Stuttgart, afectând aproximativ 25.000 de pasageri în prima zi de grevă.

Se aşteaptă să anuleze un număr similar de zboruri marţi şi miercuri. Greva ar trebui să se încheie miercuri la ora locală 23:59.

Piloţii Eurowings au organizat o grevă de o zi pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă la începutul lunii octombrie, afectând aproximativ 30.000 de pasageri şi anularea a circa 250 de zboruri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO