• Leu / EUR4.9479
  • Leu / GBP5.5370
  • Leu / USD5.1794
Business Internaţional

Zelenski cere occidentului arme „moderne puternice şi de înaltă precizie”

Zelenski cere occidentului arme „moderne puternice şi de înaltă precizie”

Autor: Petru Mazilu

10.07.2022, 07:25 25

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut din nou occidentului arme moderne şi puternice în discursul său ţinut în noaptea de sâmbătă spre duminică, potrivit Sky News. 

În discurs, Zelensky a vorbit despre atacurile ruseşti asupra oraşelor Nikolaiev şi Harkov, Kryvy Rih şi a comunităţilor din regiunea Zaporojia, unde, potrivit acestuia, au fost vizate sectoare rezidenţiale. De asemenea, el a spus că luptele continuă în regiunea Donbas.

„Poţi opri cu adevărat astfel de acţiuni teroriste doar cu arme moderne de înaltă precizie şi puternice", a spus Volodimir Zelenski.

Preşedintele ucrainean a mulţumit Statelor Unite ale Americii pentru că au oferit un alt ajutor în valoare de 400 de milioane de dolari.

„Unităţile suplimentare de lansatoare HIMARS şi alte arme de înaltă precizie ne permit să luăm măsuri antiteroriste precise şi să reducem capacităţile de atac ale Rusiei", a mai spus şeful statului.

Zelenski s-a referit şi la infrastructura necesară aprovizionării armatei.

„Am avut astăzi o întâlnire cu reprezentanţi ai companiilor de construcţii - cu cei de care depinde calitatea infrastructurii ucrainene - rutele noastre de aprovizionare. Problema construirii unei reţele de transport de înaltă calitate este întotdeauna şi o problemă de siguranţă. Iar în condiţiile războiului pe scară largă, o infrastructură puternică este unul dintre elementele cheie ale apărării. Le-am mulţumit reprezentanţilor companiilor de construcţii pentru activitatea lor, am discutat cu ei despre sarcinile-cheie pentru viitorul apropiat - este vorba atât de reconstrucţia ţării noastre, cât şi de consolidarea suplimentară a logisticii noastre", a adăugat preşedintele ucrainean.

Zelenski s-a referit şi la demiterea ambasadorilor ucraineni în Cehia, Germania, Ungaria, Norvegia şi India, descriind acest lucru drept o „rotaţie" şi „o parte normală a diplomaţiei". El a spus că înlocuitorii vor fi aleşi în curând.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9479
Diferență: 0,085
Ieri: 4.9437
Azi: 5.1794
Diferență: 0,8077
Ieri: 5.1379
Azi: 5.5370
Diferență: -0,2576
Ieri: 5.5513
Azi: 5.2155
Diferență: 0,3869
Ieri: 5.1954