Business Internaţional

Zelenski cere un "răspuns ferm" la atacul cu rachetă care a vizat Gara din Kramatorsk

Zelenski cere un "răspuns ferm" la atacul cu rachetă...

Autor: Andreea Tobias

09.04.2022, 06:59 17

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei, a cerut un "răspuns ferm la nivel mondial", acuzând forţele ruseşti pentru atacul cu rachetă care a vizat Gara din Kramatorsk, care a ucis cel puţin 50 de persoane, inclusiv 5 copii.

Într-un discurs din noaptea de vineri spre sâmbătă, el a calificat atacul asupra gării din Kramatorsk drept o "crimă de război".

El a declarat că "întârzierea furnizării de arme Ucrainei, orice refuz, nu poate însemna decât că politicienii în cauză doresc să ajute mai mult conducerea rusă decât pe noi".

"Aceasta este o altă crimă de război a Rusiei, pentru care toţi cei implicaţi vor fi traşi la răspundere", a declarat el, potrivit CNN.

Zelenski a confirmat rapoartele anterioare ale şefului administraţiei militare din regiunea Doneţk, potrivit cărora cel puţin 50 de persoane au fost ucise în atac, inclusiv cinci copii.

"La fel ca masacrul de la Bucea, precum şi multe alte crime de război ruseşti, atacul cu rachete asupra Kramatorsk trebuie să fie una dintre acuzaţiile aduse la tribunal, ceea ce se va întâmpla cu siguranţă", a spus el.

Preşedintele ucrainean a spus că "toate eforturile lumii" vor fi îndreptate pentru a stabili minut cu minut "cine a făcut ce, cine a dat ordinele, de unde a venit racheta, cine a dat ordinul şi cum a fost coordonată lovitura".

Cel puţin 50 de oameni au fost ucişi în atacul cu rachetă care a vizat Gara din Kramatorsk, în estul Ucrainei.

În schimb, Ministerul rus al Apărării, susţine, potrivit cotidianului Le Figaro, că armata ucraineană a lansat deliberat o rachetă asupra gării din Kramatorsk.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO