Business Internaţional

Ziarele financiare suscita interesul francezilor

30.03.2007, 14:41 18

Presa de business din Franta se dezvolta mult mai rapid decat cotidienele obisnuite, toti publisherii importanti din Franta avand acum pe piata cate un titlu de profil.
Controlat din vara anului trecut de grupul Figaro, care trebuie sa-si sporeasca participatia la 100% din capital pana la sfarsitul acestui an, Le Journal des Finances s-a lansat sub o noua formula, scrie Les Echos.
Cu un format tabloid, layout elegant si plin de culoare, aparitia ziarului, care a suferit pierderi in 2006 pe fondul unor costuri exceptionale, doreste in special sa castige in credibilitate pentru a atrage noi cititori.
Saptamanalul se pregateste sa se alature Asociatiei pentru Controlul Difuzarii Media declarand un tiraj de 72.000 de exemplare, stabil pe un an. Conducerea ziarului spera sa-si sporeasca vanzarile la 100.000 de exemplare in decurs de trei ani.
In acest scop, acesta ii vizeaza pe cei 800.000-900.000 de actionari individuali din Franta, cat si categoria de persoane cu varste cuprinse intre 40 si 60 de ani care se pregatesc pentru pensionare.
Decise sa se impuna in acest domeniu, Le Figaro si Le Journal des Finances isi vor uni fortele intr-un supliment lunar comun.
Decizia survine pe fondul unei cresteri puternice a acestei piete incepand cu 2005. Achizitionata de Prado Finance si Gerard Blandin, La Vie Financiere s-a relansat. Rezultatul: o crestere de 5,8% a vanzarilor anul trecut, pana la 84.311 exemplare.
In 2006, rivala sa "Investir" a depasit-o cu un tiraj in crestere cu 6,3% pana la 87.911 exemplare.
De asemenea grupul Revenu Multimedia intentioneaza sa-si dezvolte marca pe Internet.
La fel de convinse de atractia pe care o resimt cititorii pentru acest domeniu al finantelor personale, cotidienele au trecut si ele la atac.
Le Monde a relansat recent un supliment, Argent, iar Les Echos a lansat la mijlocul lunii martie un supliment lunar in acelasi domeniu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO