Business sportiv

Business sportiv. Adrian Socaciu, preşedintele Institutului Sportiv Român: Avem nevoie de o strategie naţională pentru sport, nu se investeşte în baza unui plan cu un impact cert

22.04.2022, 09:00 Autor: Georgiana Mihalache

Nu există o evidenţă naţională oficială a bazelor sportive, astfel încât să ştim potenţialul pentru investiţii şi dezvoltare al sportului românesc Multe dintre investiţii nu urmează criterii economice sau competiţionale.

România pierde teren la capitolul sport şi din cauză că lipseşte o strategie naţională în privinţa investiţiilor în baze sportive noi, astfel încât ele să fie rentabile, atât economic, cât şi din perspectivă competiţională, susţine Adrian Socaciu, preşedintele Institutului Sportiv Român (ISR).

„Cred că marea problemă este cum se construieşte infrastructura sportivă şi cred că la baza ei ar trebui să fie o strategie naţională pentru sport, iar bazele sportive să fie construite în urma unor acorduri primite de la federaţiile sportive de profil. Se investeşte în baza progra­me­lor care au fost făcute, nu a unui plan şi cu un impact cert. De exem­plu, s-a aprobat acum cons­trucţia unui teren de fotbal la Târ­govişte, dar, în acelaşi timp, există un alt teren de fotbal care se renovează în oraş”, a spus Adrian Socaciu.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Superbet