Business sportiv

Business sportiv. Bucureştiul deschide circuitul internaţional de şah Grand Chess Tour

29.04.2022, 00:06 Autor: Miruna Diaconu

În prima etapă vor fi zece dintre cei mai mari şahişti ai lumii, printre care Garry Kasparov, multiplu campion mondial, şi Bogdan Deac, cel mai bun şahist al României.

Prima etapă a circuitului internaţional de şah Grans Chess Tour va începe la Bucureşti şi se va desfăşura în perioada 3-15 mai 2022. Ediţia din 2022 a Grand Chess Tour va reuni jucători de top în cinci etape, dintre care trei vor avea loc în Europa, mai exact în Bucureşti, Varşovia şi Zagreb, şi două în SUA, la St. Louis.

În prima etapă a turneului, care va avea loc la Palatul Parlamentului, vor participa zece dintre cei mai mari şahişti ai lumii precum Garry Kasparov, multiplu campion mondial, şi Bogdan Deac, cel mai bun şahist al României, în top 100 la nivel mondial.

Pentru cele cinci etape ale circuitului, premiile totale se ridică la 1,4 milioane de dolari, din care 350.000 de dolari pentru etapa de la Bucureşti. Miruna DiaconuDouă din cele trei etape europene sunt organizate de Fundaţia Superbet, la Bucureşti şi Varşovia. Superbet Chess Classic Romania va avea loc între 3 şi 15 mai la Bucureşti. Superbet Rapid & Blitz Polonia va fi între 17 şi 24 mai la Varşovia, conform site-ului Super Chess.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Superbet