Business sportiv

Business sportiv. Cerere în creştere pentru taberele de karting. Pachetul începe de la 6.000 de lei pentru o săptămână în care copiii sunt iniţiaţi în karting

07.04.2023, 00:05 Autor: Mirabela Tiron

În taberele de karting organizate pe circuitul de lângă Braşov, în Prejmer sau la Târgu-Secuiesc se fac cursuri pentru iniţierea în karting pentru copii de la vârsta de 5-6 ani, dar şi ateliere de pregătire fizică. Copiii se familiarizează cu pilotajul, măsuri de securitate rutieră, dar dobândesc şi cunoştinţe tehnice.

Cererea pentru taberele de karting este în creştere, copiii de la 5 ani se pot familiariza cu pilotajul, dar şi cu măsuri de securitate rutieră. Tariful unei tabere de o săptămână începe de la 6.000 de lei de copil, potrivit datelor de la companiile care organizează astfel de tabere.

„Din 2016 organizăm tabere de karting pentru copii de la 5 ani. Avem câte cinci serii de tabere şi câte 32-36 de copii în vacanţa de vară. Estimăm 160 de copii în acest an. Până acum, în total, la toate taberele am avut 600 de copii“, a spus pentru ZF Rodica Jianu, PR &marketing officer la ACS Real Racing, organizator de tabere de karting.

Preţul unei astfel de tabere se ridică la 6.700 de lei pentru o săptămână, taberele se organizează lângă Braşov, în Prejmer Circuit Race.

„În această tabără participă copii cu vârste între 5 şi 11 ani, deja s-au înscris din ianuarie. Este un sport complex, noi în tabără facem cursuri de iniţiere cu  instructor de karting“, a spus ea.

În tabăra de karting, copiii pot conduce kartul, dar au parte şi de antrenamente fizice pe care le vor desfăşura. Clubul de karting Real Racing a fost înfiinţat în anul 2006 de Constantin Răileanu, multiplu campion naţional de karting, absolvent al şcolii  de pilotaj la Fillierre FFSA, Le Mans, Franţa.

În 2016, clubul Real Racing a organizat prima tabără de karting din România pentru copii cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani. Copiii se familiarizează în tabără cu kartingul şi dobândesc cunoştinţe de tehnică, pilotaj, măsuri de securitate rutieră, potrivit datelor de pe site-ul taberei.

„În fiecare zi sunt 3 ore pentru karting în tabără“. Copiii folosec karturi de competiţie, omologate, produse de un producător italian. În tariful de 6.700 de lei intră cinci nopţi de cazare, ateliere de pregătire fizică, cursuri pe un kart individual de competiţie, echipament de protecţie.

Şi la Târgu Secuiesc se organizează tabere de karting pe perioada verii.

„Cererea este în creştere pentru cursurile de karting, noi organizăm tabere pentru copii de la vârsta de 6 ani, cu karturi  de curse“, a spus Nicolae Sergiu, fondator al şcolii Willi Motor Sport. Preţul unei astfel de tabere este de aproape 6.000 de lei pentru un copil.

„Acest sport nu este foarte promovat, nu se găsesc uşor sponsuri  cum se întâmplă la fotbal“, a spus el. ACS Willi Motorsport este un club care activează de peste 18 ani în România, care a debutat în 2014 în karting pentru copii.


 

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Superbet