Business sportiv

Business sportiv. Cupa Mondială de Sărituri cu Schiurile aduce la Râşnov 91 de sportivi din 17 ţări în perioada 16-19 februarie

17.02.2023, 00:05 Autor: Miruna Diaconu

Pentru prima dată în România, trei dintre cele patru probe vor avea loc pe nocturnă.

Cupa Mondială de Sărituri cu Schiurile, care are loc în perioada 16-19 februarie, aduce la Râşnov 91 de sportivi din 17 ţări. România are patru sportivi la masculin şi patru sportive la feminin.

„Ne bucurăm foarte mult că România se numără printre ţările care găzduiesc etape de Cupă Mondială, cea mai importantă competiţie la nivel mondial atunci când vine vorba despre sărituri cu schiurile. Asta înseamnă că Federaţia Internaţională de Schi a văzut şi a apreciat capacitatea de organizare a României, a Primăriei Râşnov, Consiliului Judeţean Braşov, a voluntarilor, partenerilor şi tuturor celor care ne sprijină în tot ceea ce înseamnă organizarea şi buna desfăşurare a acestei competiţii“, a declarat Puiu Gaspar, secretar general al Federaţiei Române de Schi-Biatlon.

Sportivii care vor participa la competiţia ce va avea loc la Râşnov vin din Austria, Bulgaria, China, Cehia, Finlanda, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Kazahstan, Norvegia, Polonia, România, Slovenia, Elveţia, Turcia, Ucraina şi Statele Unite.

Anul acesta, trei din cele patru probe, dintre care două etape de individual fete, o etapă de individual băieţi şi o etapă de Super Team, vor avea loc pe nocturnă pentru a spori popularitatea acestui sport, susţin reprezentanţii Federaţiei Române de Schi-Biatlon.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Superbet