Business sportiv

Business sportiv. David Popovici, dublu campion mondial la nataţie, a demonstrat că se poate face performanţă în România. Dar Cum ajungi campion În România?

24.06.2022, 00:07 Autori: Miruna Diaconu , Georgiana Mihalache

♦ Devenit dublu campion mondial, David Popovici este considerat un fenomen al înotului, cu şanse reale să devină cel mai rapid înotător din lume. Specialiştii în nataţie îl pun în topul preferinţelor pentru aurul de la ediţia următoare a Jocurilor Olimpice.

♦ Mihai Covaliu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român: Mai mulţi factori contribuie la această performanţă, noi aici vedem doar sportivul şi desigur că sportivul este cel care concurează, cel care ajunge să facă performanţă şi cel care câştigă medalia şi ajunge pe podium. Sportivul are în spatele lui o echipă, dar în primul rând este vorba de familie.

Născut în 2004, David Popovici a început să înoate iniţial pentru a trata o problemă de sănătate, aşa cum chiar el a povestit anterior. Popovici a început să atragă din ce în ce mai multă atenţie, mai ales după ce s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020, când avea doar 16 ani, fiind cel mai tânăr membru din echipa olimpică a României.

În competiţiile naţionale din ultimii doi ani, sportivul a ocupat de fiecare dată locul 1, potrivit statisticilor Federaţiei Române de Nataţie.

David Popovici a dovedit că se poate face performanţă. Dublu campion mondial la proba de 100 m şi 200 m stil liber, tânărul de doar 17 ani are şanse foarte mari să devină cel mai rapid înotător din lume. Totodată, el a devenit cel mai tânăr campion mondial la proba de 200 m liber la masculin şi unul dintre cei mai tineri campioni mondiali la masculin din istoria acestui sport.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Superbet