• Leu / EUR4.9471
  • Leu / GBP5.6906
  • Leu / USD5.0130
Business sportiv

​Business sportiv. Etapele europene ale turneului de şah Grand Chess Tour s-au încheiat: Norvegianul Magnus Carlsen câştigă etapa de Rapid & Blitz Croatia 2022

26.07.2022, 17:53 Autor: Miruna Diaconu
Primele etape ale turneului de şah Grand Chess Tour din acest an s-au încheiat. Acestea au avut loc în România, Polonia, iar ultima etapă a fost organizată în Croaţia. Campionul mondial Magnus Carlsen a câştigat ultima etapă, iarr valoarea premiului se ridică la 40.000 dolari. El deţine titlul de campion mondial din 2013.

Carlsen câştigă competiţia cu 22.5 puncte, fiind urmat în clasament de doi francezi, ambii clasaţi pe locul al doilea, la diferenţă de numai jumătate de punct de acesta, şi anume Alireza Firouzja şi Maxime Vachier-Lagrave, cu 22 de puncte fiecare.

“Avem satisfacţia organizării impecabile a unui turneu care a devenit deja o tradiţie şahistică şi un omagiu anual adus acestui sport minunat. Pentru că Fundaţia Superbet şi-a asumat misiunea de a populariza şahul şi de a-l aduce aproape de cât mai mulţi copii şi tineri, îmi doresc ca Grand Chess Tour să acţioneze ca un magnet care va atrage şi mai multe minţi tinere şi sclipitoare către şah. Continuăm etapele GCT peste ocean, cu convingerea că şahul are puterea de a ne uni”, a declarat Augusta Dragic, preşedinta Fundaţiei Superbet, la încheierea circuitului european al GCT 2022.

Grand Chess Tour este un circuit internaţional care aduce în acelaşi loc cei mai buni jucători de şah ai lumii. Următoarele două etape ale turneului vor avea loc în SUA.​​
O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Superbet