Business sportiv

Business sportiv. Federaţia Română de Atletism: Estimăm 500 de copii sportivi la competiţia naţională de sală la Complexul Lia Manoliu pe 1-2 aprilie

24.03.2023, 00:05 Autor: Mirabela Tiron
Sala de atletism din Complexul naţional sportiv Lia Manoliu va găzdui aproape 500 de copii sportivi pe 1-2 aprilie la Campionatul Naţional de Sală pentru Copii, unde se vor desfăşura mai multe probe sportive. Sportivii vor participa la probe precum alergări individuale, săritura în lungime şi aruncarea greutăţii, dar şi alte probe.

„Înscrierile sunt încă în stagiile primare, însă estimăm un număr de  500 de sportivi. Aceştia sunt repartizaţi pe două categorii de vârstă, copii 1 născuţi în anul 2010 şi copii 2 născuţi în anul 2011. Competiţia se desfăşoară în cadrul CSN Lia Manoliu, sala de atletism Ioan Soter‚- potrivit oficialilor Federaţiei Române de Atletism.

Copiii înscrişi în concurs pot participa doar la două probe. Participarea aceluiaşi sportiv, în aceeaşi zi, la două probe de alergări individuale este permisă doar în cazul în care cel puţin una din probe este sub distanţa de 200 m inclusiv.

„Probele sunt următoarele: 60 m, 200 m, 800 m, 1.500 m, 60 m garduri, Triatlon (60 m/lungime/800 m), săritura în lungime, săritura în înălţime, săritura cu prăjina, aruncarea greutăţii, ştafeta 4x1 tur“, potrivit oficialilor Federaţiei Române de Atletism.

Educaţia privind mişcarea lipseşte şi în rândul copiilor şi adolescenţilor, România fiind pe locul al treilea în Europa în ceea ce priveşte obezitatea infantilă, potrivit ultimelor date. Altfel spus, trei din zece copii şi adolescenţi sunt supraponderali, iar 8% sunt obezi. Numărul celor care fac mişcare sau practică un sport este relevant pentru starea de sănătate a unei naţiuni.

Aproape 60% dintre români sunt supraponderali, potrivit unui raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Românii sunt codaşii Europei la sport, arătau datele din eurobarometrul „Sport şi activitate fizică“ realizat sub egida Comisiei Europene.

Datele de la Comisia Europeană mai arată că România ocupă un loc codaş în ceea ce priveşte practicarea unui sport. Peste jumătate dintre români nu au practicat niciodată activităţi fizice şi mai puţin de două persoane din zece practică un sport în mod regulat. După Bulgaria, România stă cel mai prost în regiune şi comparat cu Franţa, Germania, Spania sau Italia, la practicarea sportului. Pentru menţinerea sănătăţii, tot mai mulţi angajatori au început să ofere salariaţilor beneficii legate de accesul la săli de sport, pe lângă abonamentele medicale la clinici private. Educaţia în ceea ce priveşte mişcarea fizică ar trebui să înceapă încă din şcoli şi să fie susţinută prin diferite evenimente sportive.

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Superbet