Business sportiv

Business sportiv. Lipsa timpului şi interesul scăzut sunt principalele motive pentru care românii nu fac sport

28.04.2023, 00:05 Autor: Miruna Diaconu

Doar 2% dintre români practică sport sau activităţi fizice în mod regulat.

Românii nu fac sport, iar principalele motive ţin de lipsa timpului pentru a practica activităţi fizice, cât şi de lipsa interesului, potrivit unui raport al Comisiei Europene. Peste 62% dintre români nu au practicat niciodată sport, în timp ce doar 2% fac activităţi fizice în mod regulat, un procent foarte mic comparativ cu alte ţări europene.

Alte motive pentru care românii nu practică activităţi fizice este pentru că sportul este prea scump, le e frică să nu aibă accidentări sau nu le plac activităţile competitive. Pe de altă parte, cei care practică sport o fac pentru a-şi îmbunătăţi sănătatea.

În regiune, în Polonia şi România doar 2% din oameni practică sport, cele mai mici rezultate din ţările din Europa Centrală şi de Est, conform unui raport al Comisiei Europene.

Circa 58% din români practică sport acasă, în timp ce 22% preferă activităţile fizice în aer liber, iar doar 9% aleg un centru de fitness.

Din cei care practică sport, circa 31% o fac pentru îmbunătăţirea stării de sănătate, pe când 26% consideră activităţile fizice o formă de relaxare.

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Superbet