Business sportiv

#superstories. Pariul ZF pe viitorii campioni. Eva Ionescu, gimnastică aerobică, 12 ani: În sport trebuie doar să vrei să munceşti. Dacă munceşti la antrenament, îţi iese şi la concurs

25.11.2022, 00:05 Autor: Georgiana Mihalache

♦ Eva Ionescu face gimnastică de la patru ani, iar ambiţia ei de a face performanţă se traduce prin zeci de medalii, pentru care părinţii deja nu mai au spaţiu în casă ♦ Nu i se par grele antrenamentele, deşi ar înlocui trezitul dimineaţa, şi crede că sportul i-a adus disciplină şi atenţie.

 

 1. Cum ai început să practici acest sport?

Făceam gimnastică ritmică şi antrenoarea mea a crezut că o să fiu mai bună la gimnastică aerobică, a văzut potenţial în acest sport.

 

 2. Ce îţi place cel mai mult la gimnastică aerobică?

Îmi place echipa, cum suntem noi la grup. La aerobic  avem şi zona individuală, îmi place când sunt singură. Fac gimnastică de la patru ani, îmi plăcea foarte mult încă de când am început, dar nu făceam foarte multe, mai mult mă jucam.

 

 3. Când a  început să devină mai serios?

Pe la şase ani am început să fac mai serios. Îmi plăcea, a fost uşoară trecerea de la joacă la sport. Au fost antrenamente mai multe şi mai lungi.

 

 4. La ce club practici acest sport în prezent?

Sunt înscrisă la UNEFS (Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport - n.red.).

 

5. Cine te-a susţinut cel mai mult în acest sport?

M-au susţinut doamnele Mariana Mezei şi Mădălina Cioveie. Şi părinţii mă susţin, ei mă duc la kinetoterapie, la şcoală, la pregătire. Contează mult, mă simt importantă când îi am lângă mine.

 

 6. Cum arată o zi din viaţa ta de sportiv?

Mă pregătesc de antrenament, iar pe la 7:30 îl încep. De obicei se termină pe la 11. De acolo merg acasă şi mă pregătesc pentru şcoală. În unele zile mai am meditaţii la engleză. Uneori este greu, dar mă descurc.

 

 7. Cât de dificil este parcursul în acest sport, din punctul tău de vedere? Ce calităţi sunt necesare pentru a continua în acest sport şi a face performanţă?

Nu am lucruri care să mi se pară grele. Îmi place la antrenamente. Probabil că trezirea de dimineaţă şi programul, când alţi copii stau pe telefon, se joacă, eu îmi fac temele.

 

 8. Cât de mult te-a ajutat sportul până acum?

Sportul mă ajută să coordonez rapid, să mă focusez, sunt disciplinată de la sport. Nu îţi trebuie neapărat calităţi în sport, trebuie doar să vrei să munceşti. Dacă munceşti la antrenament, îţi iese şi la concurs.

 

 9. Care sunt obiectivele tale? Ce medalii îţi doreşti să obţii?

Aş vrea ca anul viitor să participăm şi la competiţia de la Plovdiv şi să progresez.

 

 10. La ce medalie te-ai bucurat cel mai tare după ce ai obţinut-o?

Am luat locul trei la Plovdiv în 2019 la perechi cu David Marin, cu care fac pereche de la opt ani.

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Superbet