Business sportiv

#superstories. Business sportiv. Pariul ZF pe viitorii campioni. Ştefan Vasilescu, înotător, 17 ani: Un sportiv de performanţă trebuie să fie ambiţios, disciplinat şi dornic de muncă

27.01.2023, 00:05 Autor: Mirabela Tiron

Este component în lotul naţional şi legitimat la CSA Steaua, multiplu medaliat la Campionatul Naţional de Juniori (locul 2 la 1.500 m liber şi locul 3 la 200 m liber - noiembrie anul trecut) şi participant la europenele de juniori de la Otopeni.

 

1.  La ce vârstă te-ai apucat de acest sport şi cum ai descoperit acest sport?

La vârsta de 6 ani, părinţii au decis să mă ducă să învăţ să înot deoarece le dădusem câteva emoţii în piscinele la care mergeam în concedii.

 2.  Cine te-a încurajat să mergi în această direcţie?

Pe lângă părinţii mei care m-au încurajat şi care au insistat să merg la bazin, doamna antrenor de atunci a avut un aport deosebit. Era o chimie între noi.

3.  Cum arată o zi din viaţă ta de sportiv?

Mă trezesc la 5 dimineaţa, la ora 6:00 încep pregătirea fizică pe uscat până la ora 7, când trebuie să sar în apă până la ora 9. De la ora 11:30 încep orele până la 15:30, după mă grăbesc să ajung la antrenament la ora 16:00 până la 18:00 şi închei ziua pe la ora 19:30, când ajung acasă şi iau cina cu familia.

 4. Cât de dificil a fost parcursul tău în acest sport?

Pot spune că am avut un traseu destul de dificil pentru că m-am tot lovit de obstacole pe parcurs, cum ar fi schimbatul antrenorilor şi accidentări, dar am avut oameni de calitate lângă mine care m-au ajutat să trec peste tot.

5. Care sunt obiectivele tale?

Obiectivul de anul acesta este să îndeplinesc baremul de calificare la campionatul european de juniori să pot reprezenta România sub îndrumarea doamnei antrenor Iulia Becheru. Cred că orice sportiv îşi propune asta la fiecare competiţie.

6.Ce calităţi crezi că trebuie să aibă un sportiv pentru a ajunge la performanţă?

Un sportiv de performanţă trebuie să fie ambiţios, disciplinat şi dornic de muncă.

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Superbet