Business sportiv

Business sportiv. Programul Hercules, aflat la cea de-a treia ediţie, a adunat 5.600 de copii care au practicat peste 25 de sporturi. Înotul, handbalul şi fotbalul, printre cele mai cerute sporturi

03.03.2023, 00:06 Autor: Miruna Diaconu

În toate cele trei ediţii, programul iniţiat de Ministerul Sportului a numărat peste 17.000 de copii înscrişi la diferite sporturi.

Programul Hercules, aflat la cea de-a treia ediţie, fiind iniţiat de Ministerul Sportului, a adunat peste 5.600 de copii care au avut posibilitatea să practice gratis peste 25 de sporturi.

Elevii au avut la dispoziţie, în funcţie de judeţ, o varietate de sporturi pe care le-au putut încerca gratis precum tenis de masă, taekwondo, nataţie, gimastică artistică şi ritmică, karate, atletism, box, fotbal, baschet, handbal, şah, judo, schi, hochei pe gheaţă, volei, scrimă sau patinaj.

Proiectul se bazează şi pe o serie de colaborări instituţionale, încheiate între direcţiile judeţene de sport şi diferite structuri de la nivel local, iar resursele materiale necesare desfăşurării proiectului sunt puse la dispoziţie de  Ministerul Sportului, prin bugetul propriu.

Cele mai căutate sporturi au fost nataţia, handbalul, fotbalul, baschetul, atletismul, tenisul de masă, voleiul şi judoul, dar şi sporturile de iarnă, în special schiul, la nivelul judeţelor unde astfel de cursuri au putut fi organizate.

Proiectul îşi propune să aducă mai aproape sportul de copii, dar şi să ofere ocazia de a identifica copii care au potenţial să devină sportivi de performanţă, în contextul în care numărul sportivilor de performanţă şi medaliile obţinute de România la competiţiile internaţioanale au scăzut considerabil.

„Pentru următoarele ediţii ne propunem atragerea unui număr tot mai mare de copii şi menţinerea acestora în circuitul sportiv, prin legitimarea la cluburile de profil, în vederea practicării sportului de performanţă. Principalul câştig al acestui proiect rămâne familiarizarea copiilor cu mişcarea şi asocierea ideii de sport cu distracţia, astfel încât acesta să devină o alegere firească, voluntară de petrecere a timpului liber. O tânără generaţie activă este baza unei naţiuni sănătoase“, spun pentru ZF reprezentanţii Ministerului Sportului.

Ediţia trecută a avut loc în perioada 24-29 octombrie 2022, pe când prima ediţie din acest an s-a întins pe parcursul a trei săptămâni în total ca urmare a vacanţei luate diferit în funcţie de fiecare judeţ. în acest an, vacanţa între module a fost stabilită de fiecare inspectorat judeţean în perioada 6-26 februarie.

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Superbet