♦ Noile construcţii vor constribui la dezvoltarea infrastructurii sportive locale şi vor fi aliniate noilor standarde europene. Din cele 18 proiecte, opt stadioane şi baze sportive sunt în execuţie, în timp ce restul se află în stadiul de procedură de achiziţie publică sau contractate, astfel că va mai dura până vor începe lucrările.
Compania Naţională de Investiţii are în derulare 18 proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii sportive de performanţă, potrivit datelor de pe site-ul companiei. Proiectele vizează construirea şi modernizarea unor săli polivalente, baze sportive şi stadioane în mai multe oraşe din ţară, iar valoarea totală a acestor proiecte se ridică la circa 5,6 miliarde de lei.
Cel mai mare proiect derulat prin programele Companiei Naţionale de Investiţii este stadionul Dinamo, care se află în procedură de achiziţie publică, iar valoarea totală a proiectuli se ridică la 854 milioane lei. Noua arenă multifuncţională, care va fi construită pe actualul stadion Dinamo, nu va fi doar un stadion, ci un complex sportiv modern, omologat UEFA, cu 25.000 de locuri pentru spectatori, spaţii de cazare şi cantină pentru sportivi, săli de antrenament pentru multiple discipline sportive, centru de recuperare pentru sportivi şi spaţiu expoziţional.
Un alt proiect de mari dimensiuni este stadionul de la Timişoara, cu o capacitate de peste 32.000 de locuri. Noua arena va fi construită pe fostul stadion Dan Păltinaşu, care a început să fie demolat. După finalizarea lucrărilor de demolare, va începe construcţia noii arene, a cărui stadiu se află în procedură de achiziţie publică.
Stadioane vor fi construite şi în Alexandria, Oradea, Bistriţa, Braşov, Constanţa, Piteşti, Târgovişte, Slatina şi Timişoara.
Piteştiul va avea un nou stadion, cu o capacitate de 15.000 de locuri, care se va alinia la standardele europene. Nevoia unui nou stadion în Piteşti a venit ca urmare a faptului că actual stadion are costuri de întreţinere foarte mari şi nu mai îndeplineşte condiţiile UEFA. Actualul stadion nu are tribunele acoperite, vizibilitatea terenului de joc din tribune este neconformă, starea stadionului la acest moment nefiind eligibilă pentru orice standard UEFA. Noul stadion este construit pentru a ţine cont de cerinţele UEFA. Valoarea investiţiei se va ridica la 372 milioane de lei.
Noile construcţii vor constribui la dezvoltarea infrastructurii sportive locale şi vor fi aliniate noilor standarde europene. Din cele 18 proiecte, opt stadioane şi baze sportive sunt în execuţie, în timp ce restul se află în stadiul de procedură de achiziţie publică sau contractate, astfel că va mai dura până vor începe lucrările.
Multe dintre aceste proiecte se află în marile oraşe din ţară, fiind vorba de arene de mari dimensiuni, unele construite chiar pe fostele stadioane sau baze sportive.
Infrastructura sportivă locală este slab dezvoltată chiar dacă, în ultimii ani, autorităţile statului şi-au îndreptat tot mai mult atenţia în această direcţie. Însă, cei mai mulţi bani au mers în zonele în care existau deja facilităţi sportive, astfel că infrastructura sportivă este neuniform dezvoltată. În timp ce oraşe precum Bucureşti sau Braşov au mai multe baze sportive şi stadioane, alte oraşe din ţară, chiar de dimensiuni mai mici, nu beneficiază nici măcar de o bază sportivă corespunzătoare.
Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.
ABONEAZĂ-TE