Business sportiv

Business sportiv. Sponsorizări totale de 560.000 lei pot fi accesate de tinerii sportivi pentru achiziţionarea de echipamente sportive, dar şi pentru deplasările la concursuri

19.05.2023, 00:05 Autor: Miruna Diaconu

MOL România şi Fundaţia pentru Comunitate pun la dispoziţie fonduri totale de 560.000 lei pentru tinerii sportivi şi artişti care au nevoie de finanţare pentru achiziţionarea de materiale, echipamente sportive, instrumente muzicale sau pentru susţinerea cheltuielilor cu deplasările la concursuri, festivaluri sau în cantonamente.

Tinerii sportivi pot solicita o finanţare maximă de 10.000 lei prin Programul MOL de promovare a talentelor, pentru care înscrierile sunt deschise până în data de 15 mai.

„Le recomandăm tinerilor să înceapă cât mai repede procedura de înscriere, care este simplă, şi să aloce timp suficient şi pentru documentele opţionale, care pot constitui avantaj.

Atât realizările din ultimii doi ani, cât şi scopul pe care doresc să-l atingă în perioada următoare, pentru care solicită finanţarea, trebuie explicate foarte clar.“

„Cei interesaţi găsesc toate informaţiile necesare înscrierii pe website-ul Fundaţiei şi ne pot contacta pe tot parcursul perioadei de înscriere, inclusiv în grupul de Facebook al Programului, unde pot împărtăşi şi experienţa,“ a declarat Andr√°s Imre, directorul executiv al Fundaţiei Pentru Comunitate.

Programul a fost derulat prima dată în 2006, iar de atunci şi până în prezent, circa 3.300 de tineri au fost sponsorizaţi cu circa 6 milioane lei.

Pentru a fi eligibili, sportivii trebuie să aibă vârste cuprinse între 8 şi 18 ani. Din bugetul total disponibil pentru ediţia din acest an a programului, 220.000 lei sunt destinaţi sportului, 200.000 lei sunt dedicaţi domeniului artelor şi 140.000 lei categoriei de vârstă de peste 18 ani, în cadrul căreia pot solicita sprijin acei tineri care au beneficiat deja de sponsorizări în anii anteriori şi au depăşit vârsta majoratului.

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Superbet