Business sportiv

Business sportiv. Ştiaţi că?

19.08.2022, 00:05 Autor: Miruna Diaconu

► O parte din bicicletele vândute în magazinele Decathlon sunt produse în România? Retailerul de articole sportive colaborează cu trei fabrici locale care produc exclusiv pentru Decathlon. Cele trei fabrici se află în şi lângă Timişoara şi sunt administrate de Sport Mechanical Workshop, cu afaceri de 82 milioane lei, iar o singură fabrică este administrată de Nextcity, cu afaceri de 21 milioane lei anul trecut.

Amer Sports, unul dintre cei mai importanţi producători de echipamente sportive, care deţine brandurile Salomon sau Wilson, administrează o fabrică din România? Cu fabrica Chimsport din Orăştie, judeţul Hunedoara, gigantul produce clăpari Solomon şi componente pentru biciclete sub brandul Mavic. Chimsport, înfiinţată iniţial de antreprenori locali şi preluată de Amer Sports, a avut anul trecut afaceri de 37 milioane lei.

Echipamentul celei de-a doua echipe de baschet din România este fabricat de un mic brand local? Într-o piaţă dominată numai de branduri internaţionale, o marcă locală de echipamente sportive îşi face loc, Andu este un mic producător local de articole sportive din Sibiu care realizează echipamentul celei de-a doua echipe de baschet din România, CSO Voluntari, şi nu numai.

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Superbet