♦ Federaţia Română de Ciclism numără circa 1.000 de sportivi licenţiaţi, însă numărul amatorilor este mult mai mare ♦ Unele competiţii din calendarul federaţiei adună şi 2.000 de participanţi fiecare.
Turul României, competiţia de ciclism care străbate România, va aduna la start 26 de echipe din 14 ţări şi va avea loc în perioada 14-18 august. Turul va începe la Deva şi se va desfăşura în cinci etape, trecând astfel prin Alba Iulia, Păltiniş, Sibiu, Cristian şi Târgovişte, urmând a se încheia la Bucureşti.
Competiţia va străbate peste 800 de kilometri şi va străbate zone şi obiective turistice.
„Vom avea la start şapte echipe româneşti, respectiv peste 35 de rutieri români care vor concura în Turul României, unii dintre ei chiar pentru prima dată în tur, tineri cu potenţial care merită să fie încurajaţi prin această participare, la începutul carierei lor de profesionişti. În cei 800 de kilometri, turul va parcurge regiuni istorice şi geografice importante şi invităm toţi localnicii să iasă să încurajeze plutonul ciclist”, a declarat Cătălin Sprînceană, preşedintele Federaţiei Române de Ciclism.
Turul României este organizat de Federaţia Română de Ciclism, alături de Auchan România şi Agenţia Naţională pentru Sport.
„În urmă cu câteva zile, imagini din Turul României au fost proiectate într-unul din cele mai mari hipermarketuri Auchan din Paris, în cadrul unei acţiuni de promovare a produselor şi mărcilor româneşti, organizată împreună cu Ambasada României în Franţa, eveniment care a înregistrat un succes deosebit”, spune Tiberiu Dăneţiu, director corporate affairs şi retail Media, Auchan România. Competiţia readuce la start cicliştii după ce anul trecut nu a mai avut loc. Organizatorii au anunţat la acea vreme că amânarea ediţiei de anul trecut a ţinut de motive independente de organizatori şi parteneri, fără a menţiona cauza care a dus la această decizie.
Aflat la a 56-a ediţie, Turul României a pornit la începutul secolului trecut.
Pe lângă competiţiile dedicate profesioniştilor, Turul României include în program şi competiţii dedicate copiilot cu vârste între 2 şi 4 ani. Prin acestea, Federaţia Română de Ciclism încearcă să promoveze acest sport şi în rândul copiilor pentru a creşte atractivitatea acestei discipline.
„Turul României este si o oportunitate de a inspira copiii să facă sport şi să îmbrăţişeze un stil de viaţă sănătos şi activ, şi îi invităm să participe la competiţiile dedicate lor din Alba Iulia, Cristian, Târgovişte şi Bucureşti”, mai spune Cătălin Sprînceană.
În ultimii ani, ciclismul s-a dezvoltat considerabil pe plan local, România fiind printre ţările care stau cel mai bine la acest capitol în Europa de Est. Numărul competiţiilor a crescut semnificativ, iar ciclismul a devenit un sport tot mai iubit atât de adulţi, cât şi de copii.
Federaţia Română de Ciclism numără circa 1.000 de sportivi licenţiaţi, însă numărul amatorilor este mult mai mare. Unele competiţii din calendarul federaţiei adună şi 2.000 de participanţi fiecare. Din informaţiile anterioare oferite de Cătălin Sprînceană, unii organizatori privaţi de competiţii deţin date şi cu 10.000 de ciclişti amatori care au participat cel puţin o dată la un concurs, însă estimările exacte ale tuturor celor care fac ciclism din pură pasiune sunt greu de făcut.
Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.
ABONEAZĂ-TE