Business sportiv

Business sportiv. Virgil Stănescu, GO Scholarship: Îmi doresc ca acest sistem să fie un exemplu de bună practică. Avem 29 de copii cărora le oferim suport pentru a putea face performanţă

03.03.2023, 00:05 Autor: Miruna Diaconu

GO Scholarship numără 29 de sportivi din 12 discipline şi anume fotbal, box, triatlon, ciclism, escaladă, handbal, volei, scrimă, tenis de masă, baschet, atletism, judo

GO Scholarship a ajuns la 29 de copii care fac parte din programul menit să îi ajute în drumul către performanţă. Virgil Stănescu, cofondator al GO Scholarship, îşi doreşte ca sistemul creat prin acest program să ajungă un exemplu de bună practică, astfel încât să fie implementat şi de stat sau alte organizaţii.

„Îmi doresc să fie un exemplu de bună practică, dar depinde de cum evoluează lucrurile, nu este acesta scopul nostru. Noi ne dorim să îi ajutăm pe aceşti copii şi să creăm un sistem suport, dacă statul sau alte organizaţii ar prelua, ne-ar bucura foarte mult pentru că suntem o sursă de informaţii“, spune Virgil Stănescu.

GO Scholarship a fost lansat oficial în luna februarie a anului trecut, atunci când a avut loc primul proces de selecţie, sportivii intraţi în program au fost recomandaţi de federaţiile sportive şi de cluburile sportive. La prima selecţie au fost identificaţi cei mai buni sportivi din zece discipline selectate. Tot anul trecut a avut loc şi cel de-al doilea proces de selecţie în cadrul programului, prin care orice sportiv a putut să se înscrie pe platforma online GO Scholarship.

„Au fost două selecţii anterioare, una cu federaţii şi cluburi şi în a doua au putut să scrie sportivii la noi pe site. Noi am analizat şi am făcut selecţia, au fost peste 90 de înscrieri, dintre care 60 eligibili, noi am ales 16 sportivi. Selecţia din acest an va fi deschisă, ca cea anterioară“, mai spune Stănescu.

GO Scholarship numără 29 de sportivi din 12 discipline şi anume fotbal, box, triatlon, ciclism, escaladă, handbal, volei, scrimă, tenis de masă, baschet, atletism, judo.

La un an de la lansarea programului, Virgil Stănescu spune că el şi echipa din jurul GO Scholarship, din care fac parte 14 specialişti, au avut multe de învăţat.

„Am greşit în sensul în care nu ştiam toate amănuntele de la început, ne-am dat seama pe parcurs de diferenţe de sporturi, de orar, de antrenori, de viziuni, de gen, de felul în care trebuie să predăm. Ne-am dat seama că nu trebuie să le oferim doar partea de pregătire unu la unu, trebuie să le oferim şi partea educaţională. Ne gândim la o curriculă pentru fiecare specializare, facem workshop-uri“, explică el.

În primul an de activitate, proiectul numără 31 de workshop-uri organizate şi sute de sesiune de pregătire fizică, de nutriţie, de consiliere în carieră, de psihoterapie şi psihologie sportivă, dar şi de kinetoterapie şi fizioterapie.

Unul dintre sportivii din programul GO Scholarship care ar putea ajunge un nume mare în sportul românesc este Darius Râpă, în vârstă de 16 ani. În 2021, el a adus prima medalie pentru România la escaladă după ce a câştigat bronzul la Campionatele Europene de Escaladă Sportivă. De asemenea, Edwin Petrea a câştigat primul loc la Capionatul Internaţional de Box şi Campionatul României de semi-kempo. Alţi sportivi parte din acest program sunt Bianca Rusu, Carolina Radu, Maria ştirbu, Luca Bodareu, Ioana Stancu sau Mihaela Mihai.

Un an de GO Scholarship, în care specialiştii i-au ajutat pe sportivi să se menţină şi să obţină rezultate cât mai bune în sport, a însemnat şi un total de 338.000 euro cheltuieli, ceea ce înseamnă circa 12.000 de euro per sportiv pe an.


 

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Superbet