Business sportiv

Federaţia Română de Baschet şi Mastercard lansează competiţia regională Mastercard Rising Stars, o competiţie de baschet dedicată ţărilor din regiune care va avea loc la Cluj

13.06.2024, 15:25 Autor: Miruna Diaconu

​Federaţia Română de Baschet încheie un parteneriat cu Mastercard pentru lansarea competiţiei regionale Mastercard Rising Stars, o competiţie de baschet dedicată ţărilor din regiune. În perioada 18 – 20 iunie, competiţia Mastercard Rising Stars va aduce împreună la Cluj-Napoca echipele naţionale de baschet masculin U18 din România, Grecia, Bulgaria şi Kosovo.

„Sportul este o componentă de tradiţie şi renume a culturii balcanice, de aceea nu putem fi decât mândri să punem bazele unei competiţii ce va aduce în prim-plan efervescenţa tinerelor talente, pasiunea pentru sport şi emoţia meciului. Mastercard Rising Stars îşi propune să încurajeze tinerii să adopte valori precum munca în echipă, fair play-ul, disciplina şi perseverenţa, dar mai ales să inspire tănăra generaţie să privească şi să ţintească mereu sus. Acest angajament a luat naştere, pe de o parte, din tehnica de joc a baschetului, ce presupune ca sportivii să îşi ridice privirea atunci când ţintesc spre coş pentru a înscrie, şi pe de cealaltă parte, din ADN-ul nostru de brand, caracterizat de inovaţie şi performanţă”, spune  Cosmin Vladimirescu, General Manager Mastercard România şi Croaţia.

Competiţia se va desfăşura într-un format de patru echipe, cu un număr total de opt meciuri. Meciurile preliminare se vor desfăşura pe 18 şi 19 iunie, iar competiţia va culmina pe 20 iunie, cu finala şi ceremonia de premiere. Meciurile vor avea loc la Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca.

„Baschetul se stăpâneşte în ani lungi de practică, de emoţii, de sacrificii. Mai apoi te stăpâneşte el pe tine, căci are zeci de principii nescrise şi secrete pe care le descoperi într-un adevarăt miraj cu ţinta mai sus, cu adversari şi coechipieri, cu leadership şi coaching, cu reguli şi disciplină. Toate în jurul panoului de baschet. Obiectivele comune ale Federaţiilor Sportive Naţionale participante de a depista, forma şi promova viitorii performeri aduc în prim-plan asocierea baschetului din zona vechilor Balcani cu un partener de nădejde, Mastercard, brand mondial angajat în performanţă şi societate, şi proiectul comun de educaţie prin baschet, adresat sportivilor juniori, categoria U18. Rising Stars defineşte conceptul de educaţie prin baschet, educaţie olimpică şi o minunată lecţie a prieteniei”, spune Emilia-Carmen Tocală, Preşedintele Federaţiei Române de Baschet, Vicepreşedinte FIBA Europa şi membru în Central Board al FIBA.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Superbet