Business sportiv

Sportul în 2022. Sportul românesc a bifat în acest an noi investiţii, dar şi noi recorduri şi medalii în rândul sportivilor. Anul 2022 a adus şi o strategie naţională a sportului, însă doar în faza de proiect

23.12.2022, 00:07 Autor: Miruna Diaconu

♦ Anul 2022 a fost unul plin pentru sportul românesc. ÃŽnotul, cu siguranţă,  poate fi sportul anului după recordurile ÅŸi medaliile obÅ£inute de David Popovici. După rezultatele tânărului înotător, bazinele de înot din Å£ară s-au aglomerat de copii dornici să devină precum el.

♦ Totodată, sportul românesc a adăugat în acest an noi investiţii, noi campionate, dar şi o strategie naţională, însă rămâne de văzut în anii următori cum va putea fi aceasta pusă în aplicare.

 

Alt an, altă strategie

♦ Ministerul Sportului a lansat Strategia Naţională pentru Sport, un plan pe zece ani, din care unu aproape s-a scurs deja, prin care îşi propune să facă din sport o prioritate a statului. Strategia a fost realizată într-un grup de lucru interministerial format din Ministerul Sportului, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Ministerul Educaţiei, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, precum şi Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Superbet