Business sportiv

Cred că voleiul a fost prima mea lecţie de management. Apreciezi altfel valoarea muncii în echipă, când înveţi pe pielea ta că poţi avea rezultate bune, chiar dacă nu eşti în formă, dar poţi şi să pierzi un meci, în ciuda faptului că ai jucat foarte bine.

Sportul în business. Dragoş Anastasiu, fondatorul Eurolines, a făcut volei de performanţă în liceu, dar astăzi preferă tenisul şi schiul

10.02.2023, 16:45 Autor: Miruna Diaconu

Prin această rubrică, Ziarul Financiar vrea să vadă cât de activ este mediul de business din punct de vedere sportiv. Săptămânal, aducem în faţa cititorilor câte un antreprenor sau manager pasionat de sport.

 

Dragoş Anastasiu, fondatorul Eurolines şi acţionar în mai multe businessuri din zona ospitalităţii, a practicat volei de performanţă în timpul liceului, însă astăzi preferă să joace tenis şi să schieze.

„Joc tenis cu plăcere, în aer liber, cel mai des la final de zi sau în weekenduri. Din păcate, nu îmi fac atât de mult timp pe cât mi-ar plăcea, probabil o dată, de două ori pe lună.  Pe lângă tenis, mai şi schiez. Luna martie era preferata mea pe vremea când făceam o vacanţă de schi anuală. Eu am făcut volei de performanţă până am terminat liceul şi mi-e dor să mai joc, aşa, într-o echipă de seniori“, spune Dragoş Anastasiu.

Voleiul i-a adus prima lecţie de management, în care a învăţat ce înseamna parteneriatul. „Apreciezi altfel valoarea muncii în echipă, când înveţi pe pielea ta că poţi avea rezultate bune, chiar dacă nu eşti în formă, dar poţi şi să pierzi un meci, în ciuda faptului că ai jucat foarte bine.“

El este de părere că ceea ce se întâmplă în competiţiile sportive e asemănător cu viaţa unui antreprenor. Competiţia, disciplina, concentrarea, negocierea, strategiile, flexibilitatea şi învăţarea de noi abilităţi sunt câteva dintre lucrurile învăţate în sport, dar pe care ar trebui să le aibă şi un antreprenor.

„Am învăţat valoarea relaţiilor, încrederea în echipă, în antrenor, am respectat reguli şi mi-am depăşit limitele, nu doar fizice, de multe ori. Am văzut că pot, altfel, aş fi avut nevoie de alte experienţe ca să învăţ că pot să fac asta“, mai spune el.

Dragoş Anastasiu consideră că sportul întăreşte sănătatea şi menţine o formă fizică bună, iar pentru copii reprezintă un ajutor esenţial în dezvoltarea armonioasă a corpului, dar şi un start pentru o viaţă sănătoasă şi echilibrată.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Superbet