Business sportiv

#superstories. Business sportiv. Pariul ZF pe viitorii campioni. Delia Andreea Covrig, 14 ani: Un sportiv cu siguranţă va ajunge la performanţă prin muncă, ambiţie, perseverenţă!

17.02.2023, 00:03

Este elevă la Liceul Teoretic „Ion Creangă“ din Tulcea şi practică de la 6 ani karate kyokushin A obţinut mai multe premii: la Turneul Naţional de Karate Kyokushin - locul 1 kumite, Bucharest Challenge Cup - locul 1 kumite, European Championship Szolnok, Ungaria - locul 2 kumite, locul 3 kata, Campionatul European Spania - locul 4 kata.

 

1. La ce vârstă te-ai apucat de acest sport ?

Am început să practic karate kyokushin de la vârsta de 6 ani la clubul Nippon Budo Sport. Am încercat mai multe sporturi, puţin înot, dansuri moderne, dar am ales karate.

 2. Cum ai descoperit acest sport?

Părinţii m-au îndrumat să practic acest sport (fiind o fire sensibilă şi emotivă), pentru încrederea în mine, curaj, autoapărare, dar mi-a plăcut şi am început să merg la concursuri  ca să fac performanţă.

 3. Cine te-a încurajat să mergi în această direcţie ?

Părinţii şi bunicii sunt cei care mă încurajează şi mă susţin. O contribuţie imensă în dezvoltarea mea şi rezultatele mele a avut-o antrenorul meu sensei Nicolaie Pănuţă, căruia îi mulţumesc şi îi sunt recunoscătoare pentru răbdare, susţinere, încurajări, mustrări binemeritate şi sfaturi care m-au motivat şi ghidat să merg mai departe spre rezultate cât mai bune.

 4. Cum arată o zi din viaţă ta de sportiv ?

Am un program foarte încărcat dar m-am organizat destul de bine. Mă trezesc la ora 6 dimineaţa, învăţ, îmi fac temele, la ora 12 încep cursurile la şcoală. După şcoală merg la antrenament, uneori mă schimb în maşină nemaiavând timp să trec pe acasă. Merg în fiecare zi la sală, uneori şi la 2 antrenamente pe zi, mai ales înainte de competiţii.

5. Cât de scump este să practici acest sport ?

Pentru o familie modestă este destul de costisitor. Costurile sunt suportate de părinţi pentru a participa la competiţii. √én general merg singură la concursuri în ţară şi în afară ţării, deşi ştiu că şi-ar dori şi părinţii mei să-mi fie alături, să mă încurajeze, mi-aş fi dorit că la campionatul din Spania să fie măcar un părinte cu mine.

6. Cât de dificil a fost parcursul tău în acest sport ?

Au fost şi momente dificile (grele), când nu am avut încredere în puterile mele, dar am fost încurajată de părinţi, Sensei şi colegi. Suntem o echipă foarte unită şi ne încurajăm unii pe alţii. Uneori mă simţeam foarte obosită sau voiam să dorm mai mult, dar nu am spus niciodată că nu vreau să merg la antrenament. Au fost şi momente frumoase: anul trecut am participat la toate competiţiile obţinând 7 locuri întâi, un loc 2, un loc 3, şi un loc 4. Cele mai importante competiţii au fost : Turneul Naţional de Karate Kyokushin- locul 1 kumite, Bucharest Challenge Cup- locul 1 kumite, European Championship Szolnok Ungaria- locul 2 kumite, locul 3 kata, Campionatul European Spania- locul 4 kata.

7. Care sunt obiectivele tale ?

Obiectivele mele sunt să particip la toate competiţiile naţionale şi internaţionale şi  să obţin un loc pe podium. Mai am un vis, să particip la un campionat în Japonia, ştiu că e foarte greu şi un drum lung pentru îndeplinirea lui.

8. Ţi-ai propus să obţii o medalie ?

La fiecare concurs îmi doresc să obţin o medalie, cred că fiecare sportiv îşi doreşte asta. Vreau că la următorul campionat European să obţin medalia de aur.

9. Ce calităţi crezi că trebuie să aibă un sportiv  pentru a ajunge la performanţă ?

Un sportiv, dacă este pasionat de ceea ce face, prin muncă, ambiţie, perseverenţă, seriozitate şi devotament, cu siguranţă va ajunge la performanţă.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Superbet