Business sportiv

#superstories. Business sportiv. Pariul ZF pe viitorii campioni. Evelyn Neacşu, tenismenă, 15 ani: Este complicat uneori să-ţi împarţi timpul pentru a fi şi o elevă foarte bună, şi o jucătoare foarte bună

10.02.2023, 00:05 Autor: Miruna Diaconu

Evelyn Neacşu practică de la patru ani şi jumătate tenis de câmp. După primul antrenament la tenis, Evelyn a început să participe la competiţii, iar astăzi numără 36 de cupe, 10 medalii şi 52 de diplome.

 

 1.  Cum ai început să practici acest sport?

La vârsta de patru ani şi zece luni, tatăl meu m-a dus pentru prima dată pe un teren de tenis fără ca eu să ştiu unde mergem în acea zi. Mi-a plăcut atât de mult, încât am revenit pe teren de fiecare dată cu mare bucurie. Nu a trecut mult timp şi mi-am dat seama că vreau să devin o mare campioană!

 2.  De la ce vârstă joci tenis?

La patru ani şi zece luni am început primele antrenamente.

 3.  Care a fost parcursul tău în acest sport?

După primii doi ani de antrenamente, am început să merg la competiţii oficiale. Am în vitrină 36 de cupe, 10 medalii şi 52 de diplome.

 4.  Cât de dificil a fost să obţii primele medalii?

Aveam doar şase ani când am început să particip la competiţii naţionale. A fost dificil la început pentru că trebuia să joc cu fete mult mai mari decât mine. Dar, pe măsură ce m-am obişnuit cu turneele oficiale, am reuşit să câştig primele meciuri şi chiar trofee.

 5.  Cine te-a sprijinit moral şi financiar să mergi mai departe pe acest drum?

Mulţumesc foarte mult familiei mele că m-a ajutat şi m-a sprijinit în cariera mea de până acum. Mulţumesc clubului sportiv din Târgovişte, unde sunt şi legitimată (C.S. Târgovişte) şi tuturor oamenilor buni care m-au sprijinit financiar să pot participa la turnee.

6. Cât de scump este să practici acest sport?

Tenisul este un sport foarte costisitor, mai ales pentru cei ce doresc să facă performanţă. Este nevoie de antrenori foarte buni, de sparring partner, teren pentru antrenamente şi meciuri amicale, echipament, mingile de antrenament trebuie schimbate des, dietă specială, vitaminizare, preparator fizic, mental coach. Dar foarte mult costă turneele naţionale şi mai ales cele internaţionale. La turnee trebuie bani pentru transport, cazare, masă şi taxă de participare la turneul respectiv. De-a lungul anilor, mi-a fost foarte greu să particip la turnee. De multe ori am făcut cărţi, eu le-am scris şi le-am legat. Mulţi oameni cu inimă mare au vrut cărticelele mele şi astfel m-au ajutat să particip la turnee. Chiar şi acum lucrez la o cărticică şi sper să găsesc oameni buni care o doresc pentru ca eu să pot participa următoarele turnee.

7. Ce medalii ai obţinut până acum?

De-a lungul timpului am adăugat în palmares o mulţime de trofee, diplome şi medalii. Am câştigat zeci de turnee naţionale, am ajuns în multe finale şi semifinale.

Printre performanţe, se numără şi:

- Câştigarea turneului Ilie Năstase;

- Câştigarea Trofeului Campionilor;

- Câştigarea turneului Champions Bowl şi calificarea de pe primul loc în ţară pentru a reprezenta România la turneu internaţional;

- Participare şi câştigare meciuri în Spania.

8. Cum reuşeşti să îţi împarţi timpul între şcoală, casă şi sport?

Este complicat uneori să-ţi împarţi timpul pentru a fi şi o elevă foarte bună şi o jucătoare foarte bună. Trebuie să merg şi la şcoală, apoi trebuie să merg şi la antrenament. După aceea trebuie să fiu acasă pentru a-mi face temele şi trebuie timp şi de odihnă. Dar m-am obişnuit cu acest program şi îmi face mare plăcere.

9. Cât de dificil este să mergi mai departe în acest sport fără susţinere financiară?

Este foarte greu pentru mine din punct de vedere financiar să practic acest sport. Fără sprijin nu pot participa pe viitor la turnee importante din ţară şi străinătate pentru a-mi îndeplini visul de a ajunge o mare campioană. în aprilie se împlinesc 11 ani de când am început să practic acest sport minunat şi doresc ca şi pe viitor să pot să mă antrenez cât mai bine şi să particip la turnee. Fără sprijin financiar va trebui să renunţ! Când am început să practic acest sport, noi (familia mea) nu ştiam ce costuri implică performanţa în tenis.

10. Care sunt medaliile pe care doreşti să le obţii?

Pe viitor doresc să câştig cât mai multe turnee internaţionale. Vreau să particip şi să câştig Roland Garros şi Australian Open.

11. Care sunt modelele tale din lumea sportivă?

O apreciez foarte mult pe Simona Halep pentru ambiţia de care a dat dovadă de a ajunge o mare campioană, precum şi celelalte jucătoare de tenis din România. Mi-a plăcut mult şi de Maria Sharapova, una dintre cele mai mari campioane în tenis.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Superbet