Business sportiv

#superstories. Business sportiv. Pariul ZF pe viitorii campioni. Mladin Rebrişoreanu schi, 9 ani: Schiul m-a învăţat să nu renunţ niciodată

12.05.2023, 00:05 Autor: Miruna Diaconu

Mladin Rebrişoreanu a pus prima dată schiurile în picioare la vârsta de 4 ani, însă doi ani mai târziu s-a înscris într-un club de schi din Sibiu şi a pornit pe drumul performanţei. Prima competiţie câştigată l-a determinat să meargă mai departe şi să îşi dorească să devină tot mai bun.

 

 1. Când ai pus prima dată schiurile în picioare?

La noi în familie se schiază, iar la 4 ani am pus şi eu schiurile în picioare. Am învăţat să stau pe schiuri şi să cobor în plug cu tata, cu altcineva nu am vrut să schiez, până la 6 ani când am intrat împreună cu sora mea, Franci, în clubul Ski and bike Racing Sibiu.

 2. Ce ţi-a plăcut cel mai mult la acest sport de ai ajuns să faci performanţă?

Nu ştiu, mi-a plăcut viteza. Am văzut că pot să fiu tot mai bun. În club, în prima lună de schi pe pârtie, mi-a fost destul de greu. Au început concursurile din acel sezon, la primul concurs, am ieşit pe penultimul loc, iar la următoarea competiţie Cupa Consulatului Austriei am fost primul la categoria mea de vârstă. Atunci mi-am dat seama că pot mai mult.

 3. Cine te-a sprijinit cel mai mult să mergi mai departe?

Tata, mama şi antrenoarele Anda Curuţa şi Iulia Gligor. Cu părinţii şi cu sora mea mergeam iarna la schi în Parâng. De când sunt la club, părinţii mei sunt prezenţi peste tot cu mine şi povestim despre concursuri şi schi. De asemenea, încerc să fac tot ceea ce îmi cer antrenoarele la antrenamente şi concursuri.

 4. Cum a fost parcursul tău în acest sport?

La început, am mers foarte prost, după aceea, am mers mai bine şi tot mai bine. La competiţii particip de la 7 ani, cu un an pauză, când am avut un accident şi nu am putut să  mă mai antrenez.

 5. Ce titluri ai câştigat până acum?

Anul acesta am avut rezultate pe podium la:

Cupa Consulatului Austriei - Locul al doilea

Cupa Interact - Primul loc

Cupa Speranţelor V - Locul al doilea

Cupa Speranţelor VI - Locul al treilea

Cupa Sureanu ‚- Locul al treilea

Cupa Moş Crăciun  - Locul al treilea.

6. La ce club sportiv eşti înscris?

Sunt înscris la Ski and bike racing Sibiu.

7. Unde te antrenezi?

În timpul sezonului de schi, mă antrenez la Arena Platoş, în Păltiniş, iar în afara sezonului, avem antrenamente fizice, alergare, role şi bicicletă în parcul Sub Arini.

8. Cât de uşor este să practici acest sport în România, unde sezonul de iarnă este scurt?

Destul de greu, pentru că nu am zăpadă bună tot timpul. Mai merg să mă antrenez în cantonamente în Austria. Anul trecut, am fost de trei ori.

9. Care este costul anual pentru practicarea acestui sport?

De costuri se ocupă părinţii mei, echipament, cantonamente, antrenanmentele lunare, concursuri.

10. Cine te sprijină financiar?

Tata şi mama.

11. Ce titluri vrei să mai câştigi sau la ce campionate îţi doreşti să participi?

Aş vrea să particip la Kids Trophy, care este un concurs care se desfăşoară în Austria şi sunt concurenţi din toată lumea, la Mini-cupa României, competiţia cu cei mai mulţi schiori din Romania, la Cupa Speranţelor, Cupa Consulatului şi Cupa Moş Crăciun.

12. Cum reuşeşti să faci faţă şi cu şcoala şi cu sportul?

Simplu.Vin de la şcoală, îmi fac temele foarte repede pentru că sunt foarte uşoare şi merg la antrenament. Am 9 ani, sunt în clasa a doua. Şcoala o termin la ora 13:00, iar antrenamentele în afara sezonului încep la 16:30, am de patru ori în timpul săptămânii, luni, marţi, joi şi vineri. Pe timpul iernii am două antrenamente în timpul săptămânii şi alte două în timpul weekendului, ca-s foarte usoare si merg la antrenament.

13. Ce ai învăţat din acest sport? Cum te-a ajutat sportul în viaţa de zi cu zi?

Să nu renunţ niciodată.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Superbet