Business sportiv

#superstories. Business sportiv. Pariul ZF pe viitorii campioni. Ştefan Codrin Ungureanu, karatist: Un sportiv care îşi doreşte să ajungă la performanţă trebuie să fie foarte ambiţios şi muncitor

03.02.2023, 00:04

Este elev în clasa a VII-a la Liceul Teoretic „Grigore Moisil“ din Tulcea, iar anul trecut a obţinut titlul de Campion European în Spania, obiectivul fiind să câştige o medalie de aur la un campionat mondial.

 

 1.  La ce vârstă te-ai apucat de acest sport şi cum ai descoperit acest sport?

Am descoperit karate Kyokushin prin intermediul tatălui meu, el fiind de asemenea un fost practicant de arte marţiale care m-a dus la vârsta de 4 ani la clubul Nippon Budo Sport, unde sensei este Nicolaie Pănuta.

 2.  Cine te-a încurajat să mergi în această direcţie?

Părinţii mei mă susţin necondiţionat, m-au încurajat  permanent să merg în această direcţie încă de când eram mic, considerând că karate Kyokushin nu este doar despre sport, ci îţi dezvoltă şi un mod de viaţă sănătos.

 3.  Cum arată o zi din viaţă ta de sportiv?

În timpul şcolii particip la un singur antrenament pe zi, acesta fiind seara, dar în timpul vacanţelor merg şi la două antrenamente, dimineaţa şi seara. Nu este uşor deoarece viaţa de sportiv cere multă dedicaţie, dar alături de echipa Nippon Budo Sport, colegi, antrenor şi susţinut de părinţi pot să trec peste orice obstacol.

 4.  Cât de dificil a fost parcursul tău în acest sport?

De-a lungul anilor, parcursul meu în acest sport a fost plin de suişuri şi coborâşuri.În anul 2022 am traversat o perioadă foarte bună obţinând rezultate  remarcabile, unul din ele fiind titlul de Campion European în Spania.

5.  Care sunt obiectivele tale?

Îmi doresc să o ţin tot aşa şi în anul 2023, chiar să îmi îmbunătaţesc rezultatele iar în viitor obiectivele mele ar fi să câstig cât mai multe campionate şi să progresez cât mai mult posibil. √Îmi doresc să câştig o medalie în special, aceea fiind medalia de aur la un campionat mondial.

6.  Ce calităţi crezi că trebuie să aibă un sportiv pentru a ajunge la performanţă?

Eu cred că un sportiv care îşi doreşte să ajungă la performanţă trebuie să fie foarte ambiţios şi muncitor, deoarece fără aceste calităţi nu îşi va putea atinge niciodată potenţialul maxim.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Superbet