♦ Robert Missir face înot de la şapte ani, când i-a fost recomandat să se apuce de sport în urma unei probleme medicale ♦ De la nouă ani, face în paralel şi triatlon ♦ Chiar dacă bazinul de înot se află la o oră de mers cu maşina, el nu a renunţat la sport şi îşi doreşte să ajungă chiar campion naţional.
1. Cum ai descoperit înotul? Cum te-ai apucat de acest sport? Ce vârstă aveai?
Eu am descoperit înotul când aveam şapte ani cu ajutorul domnului meu doctor pentru că aveam o problemă la spate şi mi-a recomandat să fac înot. La vârsta de nouă ani, am avut prima legitimaţie de triatlon.
2. Ce te-a atras cel mai mult la acest sport? Ce are în plus, pentru tine, faţă de alte sporturi?
Acest sport m-a atras pentru că vedeam mulţi sportivi români şi din altă ţară care mergeau la cele mai mari competiţii de înot. Pentru mine, sportul este foarte relaxant, deşi este un sport greu.
3. La ce club eşti înscris?
Sunt legitimat la clubul AS Aqua Vita Delta Tulcea.
4. Cum ai ajuns să practici sport de performanţă?
Am ajuns să practic sportul de performanţă datorită domnilor antrenori, pentru că au văzut în mine că pot.
5. Cât de dificil a fost parcursul tău până în acest punct?
Parcursul meu a fost destul de dificil din cauza că sunt la o oră distanţă de bazinul de înot şi am avut destul de multe accidentări.
6. Cine te-a susţinut să mergi pe acest drum?
Persoanele care m-au susţinut pe acest drum sunt părinţii mei pentru că fără ei eu nu puteam să văd acest drum.
7. Cum arată o zi din viaţa ta? Cum reuşeşti să faci faţă cu şcoala şi cu sportul?
O zi din viaţa mea este destul de aglomerată pentru că vin de la şcoală şi după aceea, după cam trei ore, merg la antrenament. Câteodată îmi împart timpul liber făcând teme prin pauzele de la şcoală că acasă să mi le termin şi să merg la antrenamente.
8. Ce te motivează să mergi constant la antrenamente?
Motivaţia mea pentru a merge la antrenamente este dorinţa de a fi cel mai bun.
9. Cum te-a ajutat înotul să te dezvolţi? Ce te-a învăţat acest sport?
Înotul m-a ajutat în totalitate în dezvoltarea mea, atât din punct de vedere al înălţimii, dar şi al posturii. M-a învăţat să respir corect şi cumva m-a şi disciplinat.
10. Care au fost cele mai dificile momente şi cum ai reuşit să treci peste acestea?
Cel mai dificil moment a fost când m-am accidentat în timpul unei competiţii, iar în urma unor investigaţii s-a dovedit o leziune uşoară care nu m-a împiedicat foarte mult timp.
11. Ce titluri ai obţinut până acum?
Titlurile mele sunt trei de locul al doilea, trei de primul loc, patru de locul al treilea, primul şi al doilea loc la ştefeta mixt. Am mai luat cupa de campion şi locul doi pe ţară la categoria de vârstă 11 ani.
12. Ce titluri vrei să mai obţii? În ce campionate visezi să joci?
Este o alegere destul de dificilă, însă mi-aş dori să ajung campion naţional, de ce nu şi mondial, iar competiţiile la care aş vrea să particip ar fi campionatele europene.
13. Care sunt sportivii tăi preferaţi? Cum te-au inspirat?
Câţiva dintre sportivii mei favoriţi sunt David Popovici, Felix Duchampt, Popa Carol şi Robert Glinţă. Aceştia m-au inspirat prin devotament, ambiţie şi rezultate.
14. De ce ar trebui să se apuce un copil de înot? Cum îl poate ajuta?
Cât mai mulţi copii ar trebui să se apuce de înot deoarece acest sport îi ajută pe mai multe planuri cum ar fi: menţinerea unei bune posturi, disciplina şi menţinerea unei condiţii fizice bune.
Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.
ABONEAZĂ-TE