Business sportiv

#superstories. Pariul ZF pe viitorii campioni. Luca Ileş, baschetbalist, 15 ani: Pentru a face performanţă, un sportiv trebuie să fie foarte serios, iar mentalitatea este foarte importantă

13.01.2023, 00:05 Autor: Mirabela Tiron

♦ Este din Timişoara, iar la 12 ani s-a mutat la Braşov pentru a face performanţă l În 2021, a fost transferat la prestigiosul club Partizan Belgrad.

 

1. La ce vârstă te-ai apucat de acest sport?

Am început baschetul la 4 ani şi jumătate. De mic am fost dus pe terenurile de baschet, tatăl meu fiind profesor de sport şi fost practicant al acestui sport.

Mama este cel mai mare susţinător al meu!

 

2. Cum arată o zi din viaţa ta de sportiv?

Dimineaţa la ora 7 este trezirea, la ora 8 am primul antrenament până la ora 10, când mănânc ceva şi merg la şcoală. Orele le termin în jur de ora 14, după care iau prânzul şi mă odihnesc, la ora 20 am cel de-al doilea antrenament. Dar asta diferă în funcţie de zi, pentru că sunt zile când am trei antrenamente.

 

3. Cât de dificil a fost parcursul tău în acest sport?

Parcursul meu în acest sport a fost destul de greu, ţinând cont de faptul că am plecat să joc la o echipă din alt oraş la vârsta de 12 ani, dar faptul că iubesc ce fac a făcut să fie plăcut şi distractiv. Am legat multe prietenii şi am cunoscut foarte mulţi oameni.

 

4. Care sunt obiectivele tale pe plan sportiv?

Obiectivele mele sunt să joc sub conducerea lui Zeljko Obradovici şi ulterior în NBA. Aş dori să obţin cât mai multe medalii posibil.

 

5. Ce calităţi trebuie să aibă un sportiv pentru a ajunge la performanţă?

Să îşi dorească foarte mult şi să fie serios. Mentalitatea este foarte importantă dacă nu cea mai importantă.

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Superbet