Business sub COVID-19

​Arctic România: angajaţii au primit echipamentul IT necesar pentru a lucra de acasă. Continuăm să monitorizăm cu atenţie situaţia din fiecare unitate, iar evenimentele şi întâlnirile din locaţiile Arctic sunt anulate până pe 15 aprilie, cu posibilitate de extinder

​Arctic România: angajaţii au primit echipamentul IT...

Autor: Alexandra Cepăreanu

20.03.2020, 17:21 202

Arctic, cel mai mare producător de electrocasnice din România, controlat de turcii de la Arcelik, a anunţat că angajaţii companiei care lucrează de acasă în această perioadă au primit toate echipamentele IT de care au nevoie, şi de asemenea, angajaţii care încă se deplasează la birou sau în fabrici sunt monitorizaţi constant.

„Birourile şi facilităţile noastre de producţie au pus în aplicare toate măsurile de prevenţie necesare şi recomandate de guverne şi autorităţile locale de sănătate. Acestea includ intensificarea măsurilor de igienă, kituri de igienă (măşti chirurgicale, dezinfectant), informarea angajaţilor cu privire la importanţa respectării acestor norme. Continuăm să monitorizăm situaţia din fiecare unitate, iar angajaţilor care manifestă oricare dintre simptome li se recomandă să urmeze indicaţiile autorităţilor. Angajaţii noştri au primit echipamentul IT necesar şi toate informaţiile de care au nevoie pentru a putea lucra de acasă. Întâlnirile se ţin prin aplicaţia Teams; se folosesc canalele de comunicare online, apelurile şi conferinţele video”, au transmis reprezentanţii companiei.

În urmă cu două zile, Arctic a suspendat producţia de la fabrica din Ulmi, judeţul Dâmbvoviţa din lipsă de comenzi. Aici compania producea maşini de spălat şi aveau circa 500 de salariaţi, conform celor mai recente date ZF.

„În prezent, atât facilităţile de producţie, cât şi serviciile de vânzare continuă să funcţioneze. Facem tot posibilul să ne menţinem activitatea, cu întreruperi minime. Fabrica de la Ulmi îşi va relua producţia de luni, 23 martie.”

Pentru protejarea angajaţilor şi pentru a asigura continuitatea activităţii, în fabrici au fost luate măsuri suplimentare pentru siguranţa la locul de muncă, potrivit reprezentanţilor.

„Zonele comune ale clădirilor şi instalaţiile sunt în permanenţă dezinfectate, inclusiv autobuzele utilizate pentru transportul angajaţilor. În fabrici au fost puse covoare dezinfectante la porţile de acces, iar la depozitul de la fabrica din Găeşti au fost montate dispozitive de curăţare pentru camioanele care vin din zone cu risc ridicat.”

De asemenea, compania a anulat evenimentele şi întâlnirile din locaţiile Arctic până pe 15 aprilie, cu posibilitate de extindere.

„În efortul de a stopa răspândirea virusului printre angajaţii şi acţionarii noştri, am anulat evenimentele şi întâlnirile din locaţiile Arctic până miercuri, 15 aprilie (termenul este posibil să fie extins dacă va fi nevoie). Toate călătoriile internaţionale şi interne au fost anulate, cu excepţia celor obligatorii. În cazul călătoriilor obligatorii, se recomandă folosirea vehiculelor companiei sau ale angajaţilor, pentru a evita utilizarea transportului public”, au anunţat reprezentanţii Arctic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO