Business sub COVID-19

Florin Cîţu, Ministrul Finanţelor, rămâne optimist: Nu sunt luate în calcul tăieri de salarii şi pensii. Cred că economia îşi va reveni după criză

Florin Cîţu, Ministrul Finanţelor, rămâne optimist: Nu sunt luate în calcul tăieri de salarii şi pensii. Cred că economia îşi va reveni după criză

Autor: Otilia Serescu

02.04.2020, 14:17 250

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a spus, joi, că, în contextul actual al crizei provocate de epidemia de coronavirus, nu sunt luate în calcul tăieri de salarii şi de pensii. El a adăugat că este optimist şi crede că economia îşi va reveni „la fel de brusc cum a căzut”.

„Nu sunt luate în calcul astfel de variante (tăieri de salarii şi pensii - n.red.) în Ministerul Finanţelor Publice. Nu se discută astfel de proiecte în acest moment. Ne concentrăm pe a găsi resurse pentru a trece de această criză sanitară şi pentru a avea resurse pentru şomaj tehnic. Ştim că aparatul public este ineficient şi s-a folosit această perioadă pentru a-l eficientiza. La Ministerul Finanţelor s-a mişcat mult mai mult informatizarea. Dacă putem vedea o parte bună în această criză este aceasta: aparatul public se va informatiza rapid şi va fi mai eficient după această perioadă ”, a afirmat Florin Cîţu, la DIGI 24.

Ministrul de Finanţe a spus că este „precaut” şi „prudent” în politica de finanţare pe care o adoptă Guvernul.

„Nu sunt pesimist. Vom avea o estimare de deficit sătpămâna viitoare. Deificitul creşte pentru anul acesta, dar nu este o creştere dramatică. Am văzut estimări şi există o tendinţă de a exagera acest şoc şi de a-l extrapola pe toată perioada. Este un şoc pentru care avem doar două săptămâni impactul şi dacă am păstra capacitatea de producţie, să avem un şoc pozitiv la fel de puternic. Merg pe acest scenariu de întoarcere „V” a economiei. Nu am până acum semne să îmi arate că nu este aşa. Companii din România şi-au refăcut liniile de producţie pentru această perioadă. Sunt optimist că putem să revenim, poate la fel de puternic cum am căzut acum”, a spus ministrul.

AFACERI DE LA ZERO