Business sub COVID-19

Ionuţ Simion, preşedintele AmCham: România poate şi trebuie să recurgă şi la scheme de ajutor de stat pentru a susţine industriile cele mai afectate

Ionuţ Simion, preşedintele AmCham: România poate şi...

Autor: Cristina Roşca

13.04.2020, 20:26 199

Ionuţ Simion, preşedintele Camerei de Comerţ Americane în România (AmCham), spune că există mai multe măsuri necesare pentru relansarea economiei româneşti în contextul actualei crize generate de pandemia de Covid-19.

În primul rând este nevoie de asigurarea cash flow-ului. Una din solicitările reiterate de comunitatea de afaceri la debutul crizei a fost plata fără întârzieri a tuturor datoriilor sau rambursărilor pe care statul, prin autorităţile centrale sau locale, le are către companii, a declarat el pentru ZF.

„Dat fiind că unii operatori s-au văzut brusc în imposibilitatea de a îşi continua activitatea, rambursarea sumelor datorate ar fi putut face diferenţa între supravieţuirea pe piaţă şi faliment pentru unii dintre ei, iar pentru alţii ar fi asigurat cash flow-ul necesar continuării activităţii şi susţinerii angajaţilor.”

Pe lângă rambursarea datoriilor statului, companiile membre AmCham consideră necesare măsuri pentru asigurarea accesului la finanţare. Măsurile deja luate prin IMM Invest sunt considerate utile, însă AmCham consideră că va fi probabil necesară extinderea sferei de acoperire către companiile medii şi cele mari care acum nu sunt eligibile pentru acest instrument.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO