Business sub COVID-19

Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României: Peste o lună vom avea de ales între a ieşi şi a înfrunta virusul sau a sta în continuare în casă. Dacă alegem să stăm în casă, s-ar putea ca atunci când ieşim să nu mai găsim nimic

Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi...

Autor: Răzvan Botea

31.03.2020, 16:13 132804

Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, a spus în cadrul emisiunii audio „ZF 15 minute cu un antreprenor” că, în contextul în care economia românească este paralizată, în aproximativ o lună se va pune problema reluării activităţii sau a continuării perioadei de inactivitate, iar, în acest caz din urmă, este posibil să existe consecinţe economice grave.

„Cred că undeva cam peste o lună trebuie să luăm o decizie majoră. Ieşim în stradă să dăm ochi în ochi cu virusul sau stăm în continuare în casă. Părerea mea este că dacă stăm în continuare în casă, s-ar putea, când vom ieşi, să nu mai găsim nimic. Nimeni nu poate prevedea durata crizei”, a spus Mihai Daraban.

De asemenea, el mai spune că această criză ar trebui să înveţe România mai mutle lecţii, printre care pericolul dependenţei de importuri. De asemenea, criza poate fi o oportunitate pentru lansarea marilor proiecte de infrastructură.

„Mă uitam la facilităţile pe care Uniunea Europeană le dă, inclusiv garanţii de stat care în altă situaţie nu se putea da. Cred că este un moment prielnic să profităm în sens pozitiv de această situaţie şi să urgentăm infrastructura naţională, să dăm drumul la şantiere, pentru că în construcţii se poate lucra fără probleme. Acum cred că putem să dăm drumul la tronsoane de autostrăzi. Marile proiecte atrag după sine şi IMM-urile”, a mai spus Mihai Daraban.

Citiţi AICI ediţia ZF E-paper de miercuri

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO