Business sub COVID-19

Producătorul de suplimente Dacia Plant fabrică gel de mâini igienizant şi are o capacitate de producţie de 55.000 de flacoane lunar

Producătorul de suplimente Dacia Plant fabrică gel de...

Autor: Georgiana Mihalache

03.04.2020, 12:47 889

Producătorul românesc de suplimente alimentare, ceaiuri, tincturi Dacia Plant pune pe piaţă un gel de igienizare a mâinilor cu 70% alcool, fabricat în România, iar capacitatea de producţie lunară este de 55.000 de flacoane.

Mai mulţi producători români au început să fabrice geluri igienizante pentru mâini, în contextul lipsei din farmacii şi retailul alimentar a acestor produse, generată de criza coronavirusului.

„Încercăm să luptăm şi noi, la rândul nostru, cât mai eficient împotriva noului coronavirus şi am demarat producţia unui gel destinat igienizării rapide a mâinilor. Gelul de mâini cu argint coloidal este destinat menţinerii igienei mâinilor mai ales atunci când nu există posibilitatea de a ne spăla pe mâini cu apă caldă şi săpun: la muncă, la cumpărături”, a spus Claudia Burghelea, director de marketing Dacia Plant.

Compania românească are o fabri­că la Braşov şi a fost înfiinţată în urmă cu 18 ani, fiind unul dintre cei mai mari producători de suplimente de pe piaţa locală. Businessul este deţinut de Călin Ianţa şi Radu Ionescu.

Produsul este dezinfectant şi îngrijeşte în acelaşi timp pielea mâinilor. În plus faţă de concentraţia crescută de alcool, Dacia Plant a adăugat în compoziţia noului produs argint coloidal. Atunci când este aplicat topic, argintul coloidal este un agent antiinfecţios, antifungic şi  antimicrobian, potrivit anunţului companiei.
Gelul de mâini produs de Dacia Plant va fi distribuit în variantele de 70 ml şi 100 ml.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO