Business sub COVID-19

Veşti bune: Comisia Europeană vrea să aloce 1,1 mld de euro României, pentru atenuarea efectelor crizei

Veşti bune: Comisia Europeană vrea să aloce 1,1 mld de...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

20.03.2020, 19:41 322

Comisia Europeană intenţionează să aloce României peste 1,1 miliarde de euro în cadrul măsurilor de asistenţă financiară dispuse pentru atenuarea efectelor pandemiei de coronavirus.

Comisia Europeană a transmis Guvernului de la Bucureşti intenţia de a oferi peste 1,1 miliarde de euro prin intermediul Iniţiativei de Investiţii ca Reacţie la Coronavirus (CRII).

"Comisia Europeană a propus Iniţiativa de Investiţii ca Reacţie la Coronavirus (CRII) prin mobilizarea politicilor de coeziune pentru a răspunde flexibil la necesităţile apărute rapid în cele mai expuse sectoare, cum ar fi cel al serviciilor de sănătate, al IMM-urilor şi pieţei muncii, pentru a ajuta cele mai afectate zone din statele membre şi cetăţenii", se arată într-o scrisoare trimisă de Elisa Ferreira, reprezentantul CE pentru Coeziune şi Reforme, şi de Nicolas Schmit, reprezentant al CE responsabil de Locuri de Muncă şi Drepturi Sociale. Scrisoarea este adresată ministrului român pentru Fonduri Europene şi Politici Regionale, Marcel Boloş, şi ministrului Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru.

"Pentru a direcţiona rapid 37 de miliarde de euro prin investiţii publice europene pentru a aborda efectele crizei coronavirusului, Comisia Europeană propune suspendarea anul acesta a obligaţiei de solicitare a rambursării fondurilor necheltuite din prefinanţarea destinată Fondurilor Structurale şi de Investiţii Europene pentru anul 2019 şi utilizarea acestor bani pentru investiţii prin intermediul CRII. În cazul României, suma este de 483 de milioane de euro (suma de referinţă înainte de rezultatul final al examinării şi acceptării)", precizează reprezentanţii Comisiei Europene.

"În plus, Comisia Europeană va plăti prefinanţarea anuală 2020 destinată României în două tranşe, în martie şi la începutul lunii aprilie, în suma de 637.482.886,65 euro", se arată în scrisoarea transmisă MEDIAFAX.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO