Business Travel

Air Berlin, una dintre cele mai mari companii aeriene germane, a anulat aproximativ 70 de zboruri din cauza piloţilor care s-au îmbolnăvit

Air Berlin, una dintre cele mai mari companii aeriene...

Autor: Corina Zamfir

12.09.2017, 13:56 2294

Air Berlin, una dintre cele mai mari companii aeriene germane, a anulat marţi aproximativ 70 de zboruri din cauza faptului că un număr neobişnuit de mare de piloţi s-au îmbolnăvit, afectând atât operaţiunile proprii, cât şi zborurile pe care le efectuează pentru Eurowings, filială a companiei Lufthansa, scrie Reuters.

Potrivit site-ul oficial al Air Berlin, au fost anulate zboruri cu plecări de pe mai multe aeroporturi germane, cum ar fi Berlin Tegel, Düsseldorf, Hamburg şi Köln.

Un purtător de cuvânt al Eurowings, care închiriază 33 de avioane echipate de la Air Berlin, a declarat că se aşteaptă de asemenea la anularea zborurilor pe distanţe scurte ca urmare a îmbolnăvirii piloţilor.

Air Berlin a intrat în insolvenţă în luna august a acestui an, iar statul german le-a dat 150 de milioane de euro ca să mai trăiască încă trei luni. Operatorul aerian are 7.200 de angajaţi în Germania.

Directorul executiv al operatorului aerian german Air Berlin a dat vina pentru insolvenţa comapnei sale pe amânările prelungite ale deschiderii unui aeroport nou care să deservească Berlinul. „Air Berlin este o victimă şi a amânărilor constante ale noului aeroport“, a spus CEO-ul Thomas Winkelmann într-un interviu pentru săptămânalul Die Zeit.

Compania merge de câţiva ani pe pierdere. Noul aeroport pentru capitala germană ar fi trebuit să se deschidă în 2011 pentru a înlocui aeroportul de bază al Air Berlin, Tegel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO