• Leu / EUR4.7315
  • Leu / GBP5.2727
  • Leu / USD4.2103
Business Travel

Artmark Historical Estate intră pe segmentul de proprietăţi contemporane de lux şi lansează raportul de piaţă pe 2018: Patrimoniul imobiliar poate fi salvat de la degradare prin conversia clădirilor istorice în centre rezidenţiale, birouri sau spaţii

Autor: Dragoş Dinu

2 apr 2019 291

Artmark Historical Estate, parte a grupului Artmark, unul dintre cei mai importanţi promotori ai artei româneşti de patrimoniu şi contemporane, anunţă marţi intrarea pe segmentul de proprietăţi contemporane, dedicat tranzacţiilor cu imobile de lux nou construite.

Artmark Historical Estate a lansat în cadrul unei conferinţe de presă raportul de piaţă pe 2018, o analiză care prezintă situaţia actuală a clădirilor istorice şi artistice, clasate ca monumente istorice sau nu, pentru a genera interesul comunităţii de business asupra acestui segment al pieţei imobiliare.

Prin conversia clădirilor în centre rezidenţiale, birouri sau spaţii cu diferite funcţiuni culturale, patrimoniul imobiliar poate fi salvat de la degradare şi reinclus în circuitul public, se arată într-un comunicat al Artmark Historical Estate.

„Cenuşăreasă a pieţei imobiliare, segmentul de proprietăţi istorice şi artistice nu doar că nu generează acelaşi interes din partea dezvoltatorilor de proiecte ridicate de la zero, dar nici nu beneficiază de aceeaşi expunere pe piaţă. Artmark Historical Estate îşi propune să reatragă atenţia publică asupra acestui segment de pe piaţa imobiliară. Proprietăţi valoroase precum palate, castele, conace şi vile vechi de secole, multe dintre ele repere în Lista Monumentelor Istorice, pot fi readuse la viaţă prin conversii de succes în noi funcţiuni: birouri, hoteluri, centre de evenimente”, precizează Monica Barbu, CEO Artmark Historical Estate.

Compania arată că nici o firmă de consultanţă imobiliară nu a încercat până acum să colecteze informaţii relevante despre aceste proprietăţi, pentru a înregistra şi înţelege evoluţia şi tendinţele acestui segment de piaţă şi pentru a observa dacă eforturile de a le reinclude în circuitul public au sau nu succes. Experienţa pieţelor mai mature care beneficiază de un patrimoniu construit semnificativ şi o abordare profesionistă demonstrează că integrarea monumentelor de arhitectură este posibilă şi fezabilă şi contribuie la caracterul şi personalitatea zonei.

Deşi persoanele cu disponibilităţi financiare ridicate au început să investească în alte segmente de lux, zona imobiliară rămâne cea mai importantă pentru plasarea veniturilor, arta fiind pe poziţia a doua. O casă de lux nu este completă fără expunerea de obiecte de artă. Ca parte a grupului Artmark, ce domină piaţa de artă din România, Artmark Historical Estate are acces la o înţelegere profundă a obiceiurilor de consum ale investitorilor din segmentul de lux, ce repartizează riscurile şi încearcă diferite produse de investiţii, de la obiecte de artă la imobiliare de lux, se arată în comunicatul Artmark Historical Estate.

 

Principalele valute BNR - joi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7315
Diferență: -0,0634
Ieri: 4.7326
Azi: 4.2103
Diferență: -0,2322
Ieri: 4.2139
Azi: 5.2727
Diferență: 0,699
Ieri: 5.2538
Azi: 4.2800
Diferență: 0,3211
Ieri: 4.2744