• Leu / EUR4.9429
  • Leu / GBP5.8083
  • Leu / USD4.6098
Business Travel

Autorităţile au sancţionat două hoteluri de patru stele din Mamaia chiar din prima zi a sezonului estival

Autorităţile au sancţionat două hoteluri de patru stele din Mamaia chiar din prima zi a sezonului estival

Autor: Cătălin Legănel

01.05.2019, 15:21 521

Două hoteluri de patru stele din Mamaia vor fi sancţionate de comisarii de la Protecţia Consumatorului din cauza condiţiilor improprii descoperite în unele camere şi în bucătării. Zeci de kilograme de produse au fost retrase de la consum, iar mai multe camere vor fi oprite temporar de la închiriere.

Potrivit reprezentanţilor Comisariatului Judeţean pentru protecţia Consumatorului Constanţa, miercuri la prânz au fost efectuate controale la două hoteluri clasificate la patru stele din zona Mamaia Nord, în urma reclamaţiei depuse de către un client.

„Controlul a fost pe baza unei sesizări şi îndemn toţi consumatorii să procedeze la fel. Hotelul este renovat în ultimii ani, dar administrat necorespunzător. (…) Bucătăria are parte de dotări peste nivelul multora dintre bucătăriile controlate de noi, dar gestionarea acestora este lamentabilă. Întreţinerea echipamentelor şi a dotărilor ţine de modul în care angajaţii înţeleg să-şi respecte locul de muncă. Repet, dotările sunt la un nivel bun”, a explicat şeful CJPC Constanţa, Horia Constantinescu.

El spune că din cauza abaterilor constate, mizeria fiind una dintre acestea, conducerile unităţilor de cazare au fost invitate, joi, la sediul Comisariatului cu documentele ce privesc administrarea acestora, urmând să le fie comunicate atunci şi sancţiunile.

„Au primit invitaţie pentru mâine (joi – n.r.). Câteva dintre camere vor fi oprite temporar, pentru că vopseaua este scorojită, necesită reparaţii, cu toate că hotelul a trecut printr-un plan investiţional ambiţios, dar întreţinerea acestuia lasă de dorit”, a mai spus şeful CJPC Constanţa, precizând şi că aproximativ 50 de kilograme de alimente au fost retrase, „pentru depozitare neconformă şi schimbarea stării termice”.

Totodată, acesta a precizat că la una dintre unităţi se va aplica o sancţiune şi pentru obstrucţionarea controlului, după ce au fost surprinşi angajaţi în timp ce încercau să ascundă din alimentele neconforme.

„O să observaţi cum personalul duce în biroul de contabilitate mai multe produse alimentare, în încercarea de a obstrucţiona controlul. (…) Vor fi sancţionaţi şi pentru obstrucţionarea controlului”, a mai declarat Horia Constantinescu.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9429
Diferență: 0,0121
Ieri: 4.9423
Azi: 4.6098
Diferență: -0,2078
Ieri: 4.6194
Azi: 5.8083
Diferență: -0,1942
Ieri: 5.8196
Azi: 4.8066
Diferență: -0,0852
Ieri: 4.8107