Business Travel

Bilanţul transportului aerian din România în 2015: de pe cinci aeroporturi „zboară“ 93% din pasageri. Otopeniul adună 70% din călători

Bilanţul transportului aerian din România în 2015: de...

Autor: Mădălina Panaete

09.02.2016, 17:00 1210

Cel mai mare aeroport din România rămâne de departe Henri Coandă (Otopeni), acesta fiind „responsabil“ de circa 70% din totalul de 13 milioane de pasageri.

Peste 13,2 milioane de pasa­geri au tranzitat anul trecut aeroporturile din România, în creştere cu 13% faţă de anul precedent, Aero­portul Internaţional Henri Coandă (Oto­peni) fiind cel care a atras cei mai mulţi turişti, arată o analiză a ZF pe baza datelor Asociaţiei Aeroporturilor din România.

Astfel, cel mai mare terminal din România a „atras“ anul trecut aproxi­mativ 70% din pasagerii care au călă­torit cu avionul din şi spre România, crescându-şi ponderea din total faţă de anul 2010, atunci când reprezenta ju­mătate din traficul înregistrat pe ter­minale de călători din ţară. Aeroportul a câştigat anul trecut aproape un milion de pasageri, realizând astfel cea mai mare creştere din ultimii trei ani. în prezent, pe aeroportul Henri Coandă operează 31 de companii aeriene precum Tarom, Blue Air, Wizz Air, Ryanair, Air France-KLM, Lufthansa sau Turkish Airlines.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO