Business Travel

Bulgaria a câştigat din turism 4,3 miliarde de euro în 2018, în creştere cu 6%: vrem să fim o destinaţie turistică pentru toate anotimpurile

Bulgaria a câştigat din turism 4,3 miliarde de euro în...

Autor: Bogdan Cojocaru

24.04.2019, 00:00 135

Veniturile din turism ale Bulgariei au ajuns anul trecut la 8,4 miliarde de leva (4,3 miliarde de euro), ceea ce reprezintă o creştere de 6% în comparaţie cu rezultatul din anul precedent, scrie Novinite.

În ultimii trei ani, creşterea veniturilor din turismul internaţional a fost de 34%, a anunţat ministrul turismului, Nikolina Angelkova.

Ea a raportat că în 2018 peste 9 milioane de turişti străini au venit în Bulgaria şi că planul guvernului este de a face din Bulgaria o destinaţie turistică pentru toate anotimpurile.

„Facilităţile noastre vor fi ocupate 365 de zile pe an, dar pentru a ajunge acolo este nevoie de mult efort“, a spus ministrul.

Ea estimează că şi 2019 va fi dinamic pentru acest sector, iar Bulgaria va lupta „pentru fiecare turist“.

Oficialul a notat că pe lângă tipurile de turism tradiţional, de iarnă şi pe litoral, guvernul face eforturi pentru dezvoltarea turismului pentru conferinţe, atât în Sofia, cât şi în staţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO