Capitala a atras mai mulţi vizitatori străini în unităţile turistice în primele zece luni

18 dec 2017 Autor: Mirabela Tiron

Un milion de străini s-au cazat în Bucureşti, în creştere cu 10%. Braşov, Sibiu, Cluj şi Timiş au adunat 558.000 de vizitatori străini.

Un milion de vizitatori străini s-au cazat în Capitală în primele zece luni din acest an, trafic în creştere cu 9,7% faţă de perioada similară a anului trecut, arată calculele ZF, pe baza celor mai recente date publicate la Statistică. Doar în hotelurile din Bucureşti, oraşul cu cea mai bună infrastructură de cazare, au înnoptat 965.000 de străini, trafic în creştere cu 6,8% faţă de anul anterior, restul  vizitatorilor străini alegând alte unităţi de cazare, precum pensiuni, hosteluri, vile, apart hoteluri, arată datele de la Statistică. Anul trecut, în total, în unităţile de cazare din Capitală s-au cazat 1,1 milioane de străini, din care un milion de vizitatori doar în hoteluri.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.12.2017

 
Cuvinte cheie:
straini
, vizitatori
, capitala
, atragere
, unitati turistice
, cazare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide