ANALIZĂ

Capitala atrage aproape jumătate din turiştii străini. Doar în opt judeţe mai mult de doi din zece vizitatori sunt de peste hotare

12 ian 2018 Autor: Mădălina Panaete

♦ Peste 11 milioane de turişti au sosit anul trecut în unităţile de pe plan local, cu mai bine de 10% în plus faţă de anul precedent ♦ Aproape un sfert, adică 2,6 milioane, dintre aceştia sunt străini ♦ Doar în opt judeţe (inclusiv municipiul Bucureşti) mai bine de un sfert din totalul vizitatorilor sunt străini ♦ Capitala şi judeţele Braşov şi Constanţa sunt singurele regiuni care atrag mai mult de un milion de turişti români şi străini anual.

Capitala a atras în primele unsprezece luni de anul trecut mai bine de 1,1 milioane de turişti străini, adica 43% din totalul vizitatorilor străini care s-au cazat în hotelurile, pensiunile sau cabanele de pe plan local, arată o analiză ZF făcută pe baza datelor de la Institutul Naţional de Statistică (INS).

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.01.2018

 
Read this article in english on www.ZFenglish.com
Cuvinte cheie:
straini
, turisti
, atragere
, capitala
, vizitatori
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide