Business Travel

Cât costă să petreci un weekend la o cramă? Turiştii pot face turul cramelor, degusta vinuri şi se pot plimba prin vie pentru circa 400 lei

Cât costă să petreci un weekend la o cramă? Turiştii...

Autor: Miruna Diaconu

21.08.2021, 17:45 13944

♦ În România exista circa 250 de crame, însă doar 100 dintre acestea fac turism viticol, iar problema este că foarte multe nu oferă locuri de cazare pentru turiştii care vin la degustările de vin.

Turiştii pot face turul cramelor, degusta vinuri şi se pot plimba prin vie pentru circa 400 lei, fiind costul pentru un weekend la cramă, însă preţul creşte în funcţie de tipurile de vinuri degustate şi de numărul acestora, cât şi de camera aleasă în care se vor caza, conform datelor site-ului Revino.ro.

în România sunt peste 250 de crame, dintre care doar 200 produc vin îmbuteliat. Cramele care sunt deschise şi pentru turişti sunt în jur de 100. Din cramele care şi-au deschis uşile pentru turişti, în jur de 25 deţin unităţi de cazare, iar la restul cramelor care nu au şi opţiunea de cazare, turiştii pot găsi o cazare la 3-10 km distanţă faţă de cramă.

Crama 1000 de chipuri se află în zona vini-viticolă Dealu Mare, aflată la aproximativ o oră distanţă de Bucureşti. Lângă cramă există şi o pensiune cu o capacitate de 18 ca­mere şi două apartamente, destinată turiştilor care vin să viziteze crama.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO