Business Travel

Ce arată studiile: Turismul de afaceri va creşte cu 12% în 2020. Care au fost cele mai vizitate oraşe din România în 2019

Ce arată studiile: Turismul de afaceri va creşte cu 12%...

Autor: Teona Tomoiaga, Mihai Gongoroi

29.01.2020, 11:40 866

Turismul de afaceri va creşte, în 2020, cu cel puţin 12%, iar domeniile de activitate care implică cel mai mare număr de călătorii în interes de afaceri sunt industria farma, de audit, petrolieră şi bancară, arată o analiză a companiei GoTravel, specializată pe zona de turism corporate.

Potrivit analizei, turiştii care călătoresc în scopuri de business preferă în special hotelurile de patru stele, localizate cât mai aproape de zona lor de interes. Durata medie a unei călătorii de afaceri este de trei zile, iar tariful mediu pentru o noapte de cazare variază între 40 şi 67 de euro.

În 2019, cei mai mulţi turişti de business au fost înregistraţi în Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova şi Iaşi. Topul destinaţiilor de business a inclus şi Ploieşti şi Mamaia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO